Δευτέρα 8 Αυγούστου 2011

Από εδώ και πέρα θα πληρώνονται τα κέντρα ειδικής αγωγής

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.


Με την υπόσχεση ότι "από εδώ και πέρα η ροή των χρημάτων θα είναι κανονική" ο υφυπουργός Υγείας Μάρκος Μπόλαρης θέλει να ξεπεράσει την υποχρηματοδότηση των κέντρων ειδικής αγωγής. "Η επιλεκτική χρεωκοπία της χώρας έχει ήδη ξεκινήσει από αυτές τις δομές", υπογράμμισε χθες στη Βουλή ο Μιχάλης Κριτσωτάκης τονίζοντας ότι τα κέντρα ειδικής αγωγής, που είναι νομικά πρόσωπα ιδιωτικού δικαίου, υπέστησαν 30% περικοπή στις κρατικές επιχορηγήσεις και μεγάλη καθυστέρηση στην καταβολή τους.

Παράλληλα ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρθηκε στο θέμα που προέκυψε με την εφαρμογή του "Καλλικράτη", καθώς η αρμοδιότητα για τις πληρωμές στα κέντρα ειδικής αγωγής έφυγε από τις νομαρχίες και "περιπλανήθηκε" ανάμεσα στις περιφέρειες και τους δήμους μέχρι που κατέληξε στις περιφέρειες. "Ο 'Καλλικράτης' αποδεικνύεται Προσκρούστης, διότι κόβει και αυτός χρήματα τόνισε ο Μ. Κριτσωτάκης, τονίζοντας ότι οι εργαζόμενοι σε δομές όπως ο "Ερμής", η "Θεοτόκος", η "Παμμακάριστος", η "Μαργαρίτα" είναι 6 μήνες απλήρωτοι.

Ο Μ. Μπόλαρης παραδέχθηκε ότι υπήρχε πρόβλημα με τον "Καλλικράτη", αλλά και με τις οφειλές από ασφαλιστικά ταμεία για τροφεία και νοσήλια. Είπε ότι το υπουργείο Υγείας παρενέβη για την διευκόλυνση της μεταφοράς των χρημάτων από τις περιφέρειες προς τα ιδρύματα και ότι θα δώσει χρήματα "σε όσα ιδρύματα έχουν ανάγκες" από τα έσοδα που έχει από το Κρατικό Λαχείο. Ο υφυπουργός έδωσε έμφαση στην ανάγκη περιστολής εξόδων από τα ιδρύματα και ο Μ. Κριτσωτάκης σημείωσε ότι "είστε αποτελεσματικοί σε περικοπές μνημονιακού χαρακτήρα, αλλά ανοργάνωτοι στα άλλα" και πρόσθεσε ότι "δεν μπορεί κάποιοι να βάζουν τη φιλανθρωπία στη θέση του κοινωνικού κράτους".


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.