Δευτέρα 8 Αυγούστου 2011

Στο εξής ο Δήμος Παγγαίου θα είναι υπεύθυνος για τις κατασκηνώσεις των ΑΜΕΑ

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

ΟΛΑ ΤΟΥ ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ ΔΥΣΚΟΛΑ…


Αυτό σημαίνει πως σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα, θα πρέπει να συστήσει και να ενεργοποιήσει τις επιτροπές που να αναλάβουν να «τρέξουν» το πρόγραμμα παρότι ενημερώθηκε κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή.

Υπεγράφη μετά από μεγάλη καθυστέρηση η σύμβαση από τα συναρμόδια υπουργεία Υγείας και Εσωτερικών, προκειμένου να ξεκινήσουν οι διαδικασίες για την έναρξη των θερινών κατασκηνώσεων ΑμεΑ. Ωστόσο, υπάρχει ένας ακόμα μεγάλος σκόπελος που πρέπει να ξεπεραστεί σε χρόνο ρεκόρ, κι αυτός δεν είναι άλλος από τον... «Καλλικράτη», ο οποίος προβλέπει ότι τη τελική ευθύνη για την οργάνωση του θερινού κατασκηνωτικού προγράμματος ΑμεΑ, την έχουν οι δήμοι που αντικατέστησαν τις νομαρχίες. Έτσι, ο δήμος Παγγαίου σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα, θα πρέπει να συστήσει και να ενεργοποιήσει τις επιτροπές που να αναλάβουν να «τρέξουν» το πρόγραμμα. Κι αυτό, παρότι ενημερώθηκε κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή, αφού μέχρι πρότινος κανένας δήμος δεν γνώριζε πως έχει αυτή την ευθύνη..

«Ελπίζουμε μετά από την υπογραφή της σύμβασης που επιτέλους ολοκληρώθηκε, να ξεκινήσουν οι κατασκηνώσεις 1η με 15 Αυγούστου. Σε επικοινωνία που είχαμε με τον δήμο Ελευθερών, μας διαβεβαίωσε πως θα κάνει ό,τι είναι δυνατό να για να προχωρήσει τάχιστα τις διαδικασίες» τόνισε ο πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Θεραπευτηρίου Χρονίων Παθήσεων Καβάλας Αλέκος Παυλίδης.

Εν τω μεταξύ έντονη κινητικότητα υπάρχει και στην ΠΟΣΓΚΑΜΕΑ, την Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων ΑμεΑ, καθώς αυτή μεσολαβεί για την διοργάνωση των κατασκηνώσεων. Η ανησυχία που υπάρχει τώρα στην ΠΟΣΓΚΑΜΕΑ, είναι πόσα ΑμεΑ, θα καταφέρουν να ενταχθούν στις θερινές κατασκηνώσεις μέσα σε ένα δεκαπενθήμερο, μιας και κανονικά το πρόγραμμα έπρεπε να έχει αρχίσει από τις 15 Ιουνίου. Τα ΑμεΑ της περιοχής μας που εντάσσονται στο πρόγραμμα, φιλοξενούνται στις κατασκηνώσεις της Νέας Περάμου.

Το θερινό κρατικό κατασκηνωτικό πρόγραμμα, υλοποιείται τα τελευταία 27 και απευθύνεται στα άτομα με αναπηρία από 10 έως 50 ετών. Μέσω του κατασκηνωτικού προγράμματος ΑμεΑ, 3.000 άτομα με κάθε μορφής αναπηρία, εκ των οποίων 500 που διαβιούν σε ιδρύματα και δομές κλειστής περίθαλψης και φροντίδας, για 15 ημέρες από - ιδρυματοποιούνται και πάνω από 2.500 παιδιά και ενήλικοι νέοι με αναπηρία, απολαμβάνουν το αγαθό της αναψυχής και της ψυχαγωγίας, ως ίσοι μεταξύ ίσων, με τους άλλους νέους της χώρας. Παράλληλα, 3.000 οικογένειες αυτών των αναπήρων νέων, που για 350 ημέρες το χρόνο αγόγγυστα υπηρετούν αυτά τα παιδιά, βρίσκουν την ευκαιρία να ανασάνουν, να ανασάνουν αθιά, να ζήσουν όπως οι άλλοι γονείς αυτού του τόπου, απολαμβάνοντας λίγες ημέρες χαλάρωσης. 


Αναστασία ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΑΚΗ
evdoanap@yahoo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.