Παρασκευή 19 Αυγούστου 2011

Παρουσιάζονται τα προγράμματα κατάρτισης ανέργων

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.




Τα προγράμματα κατάρτισης ανέργων, αλλά και εργαζομένων στον ιδιωτικό τομέα μέσω της επιδότησης των επιχειρήσεων θα παρουσιάσει την Τετάρτη στην Κυβερνητική Επιτροπή ο υπουργός Εργασίας Γιώργος Κουτρουμάνης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το πρόγραμμα θα αρχίσει στα τέλη Αυγούστου ή στις αρχές Σεπτεμβρίου από την περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και μέχρι τα τέλη Οκτωβρίου θα έχει επεκταθεί σε όλες τις περιφέρειες της χώρας.

Εκτός από το πρόγραμμα για τους ανέργους, η κυβέρνηση προωθεί προγράμματα κατάρτισης εργαζομένων του ιδιωτικού τομέα, μέσω της επιδότησης των επιχειρήσεων. Στόχος είναι η εκπαίδευση σε νέα προγράμματα, προκειμένου να διασφαλιστούν θέσεις εργασίας.

Ο δυσκολότερος χειμώνας


«Γνωρίζουμε ότι η επόμενη περίοδος, ειδικά ο χειμώνας που έρχεται 2011 - 2012 θα είναι ο δυσκολότερος χειμώνας σε σχέση με το μεγαλύτερο κοινωνικό πρόβλημα που αντιμετωπίζει η χώρα μας, την ανεργία», τόνισε μεταξύ άλλων, ο κ. Κουτρουμάνης κατά την παρέμβασή του στην παρουσίαση της Έκθεσης του ΟΟΣΑ για την κατάσταση και τις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας από τον γενικό γραμματέα του ΟΟΣΑ, Angel Gurria.

«Πρέπει να κάνουμε πολλά σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα. Πιστεύουμε όμως ότι με την βοήθεια όλων θα τα καταφέρουμε», τόνισε ο υπουργός Εργασίας, και συνέχισε:

«Το χρονοδιάγραμμα για το οποίο έχουμε δεσμευτεί θα τηρηθεί στο απόλυτο. Πρόκειται για την επικαιροποίηση της λίστας των βαρέων και ανθυγιεινών επαγγελμάτων μέχρι το τέλος Αυγούστου. Ταυτόχρονα επεξεργαζόμαστε το θέμα των επικουρικών ταμείων. Έχουν ήδη ολοκληρωθεί οι μελέτες για το 95% του ασφαλιστικού πληθυσμού, προκειμένου το Σεπτέμβριο, έχοντας πλήρη εικόνα, να αναλάβουμε την νομοθετική πρωτοβουλία που θα καταστήσει τα επικουρικά ταμεία βιώσιμα.

Παράλληλα, πρόκειται να προχωρήσουμε στις αλλαγές που χρειάζεται το σύστημα στον τομέα των αναπηρικών συντάξεων, έτσι ώστε να εξετάζονται και να πιστοποιούνται τα άτομα με αναπηρία από ένα ενιαίο κέντρο. Σε συνδυασμό με το ενιαίο κέντρο για τον έλεγχο των συντάξεων, το οποίο λειτουργεί εδώ και 10 μήνες, πρόκειται για μία πρωτοβουλία που συμβάλει δραστικά στον εξορθολογισμό του τομέα αυτού.

Επίσης, σύντομα θα είμαστε έτοιμοι για να παραδώσουμε τις μελέτες και για τη κύρια και για την επικουρική ασφάλιση έτσι ώστε να αξιολογηθούν από το Eurogroup μέχρι το Νοέμβριο του 2011. Φαίνεται όμως ήδη από τις μελέτες που έχουμε σήμερα ότι ο στόχος να συγκρατήσουμε την αύξηση της δαπάνης κάτω από 2,5% του ΑΕΠ από τώρα και μέχρι το 2060 είναι στόχος που μπορούμε να πετύχουμε».



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.