Παρασκευή 19 Αυγούστου 2011

Υποδομές προσβασιμότητας στην παραλία του Κόκκινου Πύργου Φαιστού

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.
Με πρωτοβουλία του συλλόγου ΑμεΑ Νότιας Κρήτης και την στήριξη του δήμου Φαιστού.




Η πανέμορφη παραλία του Κόκκινου Πύργου στη Νότια Κρήτη. Επιτέλους προσβάσιμη...Η πανέμορφη παραλία του Κόκκινου Πύργου στη Νότια Κρήτη. Επιτέλους προσβάσιμη...
Με πρωτοβουλία του συλλόγου ΑμεΑ γονέων και φίλων Νότιας Κρήτης “το μέλλον”, από τις αρχές Αυγούστου η πανέμορφη παραλία του Κόκκινου Πύργου Φαιστού διαθέτει ράμπα ανεμπόδιστης πρόσβασης στη θάλασσα των ανθρώπων με αναπηρία.

Όπως ενημερωνόμαστε από τον τοπικό τύπο η ράμπα κατασκευάστηκε με τη βοήθεια εθελοντών και την οικονομική στήριξη του Δήμου Φαιστού. Ο σχεδιασμός της ράμπας έγινε από τα μέλη του συλλόγου “το μέλλον” που λειτούργησαν ως ανθρωπομετρικά πρότυπα για τις προδιαγραφές της κατασκευής. Πριν τη ράμπα υπάρχει αναπηρικό πάρκινγκ 3x5, ευχή των μελών του συλλόγου είναι να επιδειχθεί ο πρέπων σεβασμός από πλευράς των μη ανπήρων επισκεπτών της παραλίας.

Όσον αφορά καθεαυτή την κατασκευή: περιλαμβάνει μια ξύλινη ράμπα μετακίνησης αναπηρικών αμαξιδίων στην οποία οδηγεί η ράμπα που ήδη υπάρχει στο πεζοδρόμιο. Η ξύλινη ράμπα οδηγεί στην αμμουδιά. Καταλήγει σε πλανισμένα τα οποία κατεβαίνουν μέχρι το νερό για να μπορεί να κινηθεί πάνω το αναπηρικό αμαξίδιο. Δίπλα από την ξύλινη ράμπα υπάρχει εξέδρα, που πάνω της έχει ομπρέλα 4/4. Σκοπός της ξύλινης εξέδρας είναι η προστασία των ΑμεΑ από την επαφή με την καυτή άμμο και τους τραυματισμούς. Η εξέδρα διαθέτει δύο ξαπλώστρες και μία κατασκευή, ώστε να μπορεί ο χρήστης αναπηρικού αμαξιδίου να αφήσει το αμαξίδιο και με τη βοήθεια του συνοδού του να ανέβει σε αυτή και να οδηγηθεί μέσω της ράμπας απευθείας στο νερό.





Πηγή: Εφημερίδα "Ελευθεροτυπία"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.