Παρασκευή 19 Αυγούστου 2011

Η διαμαρτυρία των κοινωνικών λειτουργών Α.Τ.Ε.Ι. στην ειδική αγωγή

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.
«Θα αντισταθούμε νομικά στην άνιση μεταχείριση» τονίζουν




Την έντονη διαμαρτυρία τους προς το υπουργείο παιδείας εκφράζουν τα μέλη της Πρωτοβουλίας αναπληρωτών κοινωνικών λειτουργών Α.Τ.Ε.Ι. στην Ειδική Αγωγή, καταγγέλοντας αδικαιολόγητες διακρίσεις μεταξύ των επαγγελματιών κοινωνικών λειτουργών.

Όπως ισχυρίζονται οι της “Πρωτοβουλίας” σε ανακοίνωσή τους, “παρότι το ίδιο το Υπουργείο έχει θεσπίσει και επικυρώσει με τους Νόμους 2916/2001, 3549/2007, 3653/2008 τον ενιαίο χαρακτήρα της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης και την ισοτιμία των πτυχίων Α.Ε.Ι. και Α.Τ.Ε.Ι., στο χώρο της Ειδικής Αγωγής προχωρεί σε παράλογη διάκριση και υποβάθμιση των πτυχίων Α.Τ.Ε.Ι., δίνοντας προβάδισμα σε αποφοίτους Α.Ε.Ι.”. Και επισημαίνουν με έμφαση: “Οι κοινωνικοί λειτουργοί απόφοιτοι Α.Τ.Ε.Ι. είμαστε αναγκασμένοι να υπερασπιστούμε την αξία των πτυχίων και της επαγγελματικής εμπειρίας που έχουμε κατακτήσει. Είμαστε υποχρεωμένοι να αντισταθούμε στον αποκλεισμό μας από τον εκπαιδευτικό χώρο της Ειδικής Αγωγής και στη μετατροπή σου σε πρόσφορη εργασιακή αγορά για «επίλεκτες» ομάδες επαγγελματιών”.

Επίκεντρο της διαμαρτυρίας των αναπληρωτών κοινωνικών λειτουργών Α.Τ.Ε.Ι. είναι η διάκριση σε βάρος τους που αποτυπώνεται στους πρώτους προσωρινούς πίνακες διορισμού που ήδη ανακοινώθηκαν. Όπως εξηγούν “στους πίνακες αυτούς αποτυπώνεται η άνιση διάκριση, καθώς, σε πολλές περιπτώσεις, πτυχιούχοι Α.Ε.Ι. με μηδενική ή ελάχιστη εμπειρία προηγούνται πτυχιούχων Α.Τ.Ε.Ι. με πολλά χρόνια προϋπηρεσίας στην Ειδική Αγωγή”. Στο δια ταύτα της αν ανακοίνωσής τους οι της “Πρωτοβουλίας” προαναγγέλουν ότι θα προχωρήσουν σε “ατομικές ενστάσεις ανά περιφέρεια ζητώντας ρητά την κατάργηση της διάκρισης μεταξύ πτυχίων Α.Τ.Ε.Ι. και Α.Ε.Ι. και την απαλοιφή των πτυχίων ΑΣΠΑΙΤΕ ως τυπικών προσόντων για τον κλάδο των κοινωνικών λειτουργών” έχοντας σύμμαχό τους και τον Σύλλογο Κοινωνικών Λειτουργών Ελλάδος (ΣΚΛΕ) ο οποίος “έχει ανταποκριθεί θετικά στο αίτημα μας για νομική υποστήριξη κατά την διαδικασία εξέτασης των ενστάσεων”.
Οι της Πρωτοβουλίας απευθύνουν αγωνιστικό κάλεσμα προς όλους τους κοινωνικούς λειτουργούς Α.Τ.Ε.Ι. ζητώντας να επικοινωνήσουν μαζί τους στην ηλεκτρονική διεύθυνση protovouliakl.atei@yahoo.gr , είτε τηλεφωνικά στο 69 45 999 188.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.