Παρασκευή 24 Ιουνίου 2011

Αύριο η τελετή έναρξης των Special Olympics

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.


Αύριο πραγματοποιείται η τελετή έναρξης των Special Olympics, στο Παναθηναϊκό Στάδιο της Αθήνας. Συνολικά 7.000 αθλητές, 2.500 προπονητές, 40.000 μέλη οικογενειών, 3.000 εκπρόσωποι των media από 180 χώρες, με τη βοήθεια περίπου 25.000 εθελοντών βρίσκονται ήδη στην Αθήνα για να συμμετάσχουν στους αγώνες που θα πραγματοποιηθούν από τις 25 Ιουνίου μέχρι τις 4 Ιουλίου, για να γιορτάσουν μαζί με όλους τους Έλληνες και να διατρανώσουν το μήνυμα για σεβασμό στη διαφορετικότητα.

«Το Special Olympics είναι ένα ανθρώπινο μνημείο. Είναι η επανάσταση της αξιοπρέπειας», δήλωσε ο πρόεδρος του παγκόσμιου κινήματος των Special Olympics, Τίμ Σράιβερ - Κέννεντι, σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε, σήμερα, σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας.

Ο Ντέηβιντ Ήγκαν, ένας εκ των αθλητών και παγκόσμιος πρέσβης των Special Olympics, δήλωσε ότι «είμαστε εδώ για να γιορτάσουμε τον ενοποιημένο κόσμο μας. Είμαστε μέλος ενός κινήματος που συμβολίζει την ελπίδα. Είμαστε εδώ γιατί πιστεύουμε στο σεβασμό και την ανθρώπινη αξιοπρέπεια», ενώ καταλήγοντας επισήμανε ότι στόχος του είναι «να δημιουργήσουμε έναν κόσμο όπου τα άτομα με αναπηρία δε θα χρειάζονται να κρύβονται».
Η δύο φορές Ολυμπιονίκης Μισέλ Kουάν, μία από τις κορυφαίες αθλήτριες του καλλιτεχνικού πατινάζ, μίλησε για το παγκόσμιο κίνημα των Special Olympics χαρακτηρίζοντάς το ως το μεγαλύτερο αθλητικό και εθελοντικό παγκόσμιο γεγονός της χρονιάς.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.