Παρασκευή 24 Ιουνίου 2011

Σάρωσε ο ΙΚΑΡΟΣ στο πανελλήνιο πρωτάθλημα στίβου ατόμων με αναπηρίες

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.




Υπερήφανοι και με πολλά μετάλλια επέστρεψαν οι αθλητές του αθλητικού σωματείου ατόμων με αναπηρίες “IΚΑΡΟΣ” που συμμετείχαν στο πανελλήνιο πρωτάθλημα στίβου ΑμεΑ 2011 που διεξήχθη στο ΟΑΚΑ της Αθήνας στις 26-29 Μαΐου.

Σε αυτό συμμετείχαν 65 αθλητικά σωματεία από όλη τη χώρα και διοργανώτρια αρχή, ήταν όπως κάθε χρόνο η Εθνική αθλητική ομοσπονδία ατόμων με αναπηρίες

Το παραπάνω πρωτάθλημα είχε ιδιαίτερο ενδιαφέρον και σκληρό συναγωνισμό δεδομένου ότι αποτέλεσε προετοιμασία και πρόκριμα από την οποία ξεχώρισαν οι αθλητές που θα εκπροσωπήσουν την χώρα μας στο πανευρωπαϊκό και παγκόσμιο πρωτάθλημα στιβου ΑμεΑ, αλλά και στους παραολυμπιακούς αγώνες του Λονδίνου το 2012.

Όπως είναι γνωστό ο αθλητισμός για τα άτομα με αναπηρία, εκτός από τις γενικότερες ευεργετικές επιδράσεις που έχει στη νεολαία και στον κάθε άνθρωπο λειτουργεί αυξητικά τον περιορισμό της βαρύτητας της αναπηρίας, καθώς επίσης και στην καλλιέργεια της αυτοπεποίθησης της θέλησης να παλέψουν στη ζωή και να την αγαπήσουν και να την κατακτήσουν.

Στη Ρεθυμνιώτικη ομάδα συμμετείχαν και νέοι αθλητές που φοιτούν στο ΕΕΕΕΚ οι οποίοι προπονήθηκαν συστηματικά από τον περασμένο Οκτώβριο μαζί με την υπόλοιπη ομάδα, υπό την τεχνική καθοδήγηση και επίβλεψη της προπονήτρια του ΪΚΑΡΟΥ Μαρίνας Βενιανάκη.

Τα μετάλλια που έλαβε ο ΙΚΑΡΟΣ έχουν ως εξής: Σύνολο 6 χρυσά, 6 αργυρά, 2 χάλκινα.
Δαμανάκης Στέλιος: 1η θέση σφαίρα
Νταμπασιάχ Γεωργία: 1η θέση δίσκος, 1η θέση ακόντιο
Βελονάκη Στέλλα : 1η θέση σφαίρα,, 2η θέση ακόντιο
Νταμπασιάχ Στέφανος: 1η θέση σφαίρα, 2η θέση δίσκος
Βελονάκης Στέλιος: 2η θέση ακόντιο, 3η θέση δίσκος
Μπαξεβάνης Δημήτρης: 2η θέση ακόντιο, 3η θέση δίσκος
Ειρήνη Ντουμπάρλα: 1η θέση ακόντιο, 2η θέση σφαίρα
Στρατιδάκης Μανώλης: 2η θέση ακόντιο

Οι παραπάνω σημαντικές επιτυχίες των αθλητών του ΙΚΑΡΟΥ έρχονται ως επιβράβευση των προσπαθειών τους αποδεικνύοντας ότι το έμψυχο δυναμικό του σωματείου έχει τεράστιες δυνατότητες.

Αποτελούν λοιπόν τιμή για το Ρέθυμνο οι διακρίσεις των αθλητών με αναπηρία του ΙΚΑΡΟΥ ιδιαίτερα την φετινή χρονιά που το σωματείο αντιμετωπίζει οικονομικά προβλήματα λόγω της περικοπής των επιχορηγήσεων από την πολιτεία.

Η προπονήτρια του σωματείου Μαρίνα Βενιανάκη δηλώνει απόλυτα ικανοποιημένη και δικαιωμένη για τα παραπάνω αποτελέσματα των αθλητών της τα οποία αποτελούν επιστέγασμα της πολύμηνης προετοιμασίας.

Η διοίκηση του σωματείου και προσωπικά ο Πρόεδρος Δ. Τσαχάκης εκφράζουν τη μεγάλη χαρά και ικανοποίηση προς τους αθλητές της ομάδας, τους οποίους συγχαίρει θερμά οι οποίοι υπερέβησαν με τις υπερπροσπάθειες τους τον εαυτό τους και κατέκτησαν αυτές τις σημαντικές διακρίσεις. Αξίζει να σημειωθεί ότι την Δευτέρα που επέστρεψε η ομάδα τιμήθηκε από την ΕΠΣ Ρεθύμνης κατά το φιλικό αγώνα παλαιμάχων της ΑΕΚ και του Ρεθύμνου.

Τέλος η διοίκηση ευχαριστεί θερμά την προπονήτρια Μαρίνα Βενιανάκη για την αγάπη και την υποστήριξη που παρείχε στους αθλητές της και γενικά για την προσφορά της στο σωματείο. Επίσης την ψυχιατρική κλινική του Γενικού νοσοκομείου και ιδιαίτερα τον ψυχολόγο κ. Μιχάλη Τσαγκαράκη για τη διάγνωση της νοητικής αναπηρίας 2 αθλητών και τον καρδιολόγο του νοσοκομείου μας κ Αλί Χανκ καθώς επίσης και την ΑΝΕΚ LINES χορηγό μετακινήσεων της ομάδας μας



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.