Παρασκευή 24 Ιουνίου 2011

Σε αδιέξοδο το κατασκηνωτικό πρόγραμμα ΑμεΑ 2011, ενώ δεκάδες εκατομμύρια δαπανώνται για τα Special Olympics

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.


Γονείς και κηδεμόνες ΑμεΑ :Ασκηση επί χάρτου το φετινό κατασκηνωτικό πρόγραμμα ΑμεΑΓονείς και κηδεμόνες ΑμεΑ :Άσκηση επί χάρτου το φετινό κατασκηνωτικό πρόγραμμα ΑμεΑ"Σεβαστείτε την αγωνία μας αλλά και των παιδιών μας, μην μας προσβάλλετε με φιλανθρωπικές φιέστες""Σεβαστείτε την αγωνία μας αλλά και των παιδιών μας, μην μας προσβάλλετε με φιλανθρωπικές φιέστες"


Εξοργισμένοι οι γονείς – μέλη της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων ΑμεΑ ενώπιον του επαπειλούμενου αδιέξοδου του φετινού κατασκηνωτικού προγράμματος ΑμεΑ, καλούν την πολιτεία έστω την ύστατη ώρα να εκπληρώσει την ηθική της υποχρέωση έναντι σχεδόν 3000 παιδιών με αναπηρία από όλη την χώρα.

Η ΠΟΣΓΚΑΜΕΑ με κατεπείγουσα επιστολή της υπενθυμίζει στα συναρμόδια υπουργεία εσωτερικών, υγείας και οικονομικών το “χρονικό της ολιγωρίας” τους, που εκτυλίσσεται ως ακολούθως :

α. Υπεγράφη στις 3/6/11 από το Υπουργείο Οικονομικών η Υπουργική Απόφαση για τον Προϋπολογισμό υλοποίησης του Κ.Π. ΑμεΑ 2011,

β. Υπεγράφη μόλις στις 10/6/11 η κοινή Υπουργική Απόφαση Ανάθεσης Οργάνωσης και λειτουργίας του Κρατικού Κατασκηνωτικού Προγράμματος στις Περιφερειακές Διοικήσεις της χώρας,

γ. Μέχρι και σήμερα δεν έχουν υπογραφεί η Υπουργική Απόφαση για την κατανομή των κονδυλίων λειτουργίας κάθε κατασκήνωσης ανά Περιφέρεια, η πράξη Υπουργικού Συμβουλίου για την κατανομή του προσωπικού που πρόκειται να απασχοληθεί από κάθε Περιφέρεια στις κατασκηνώσεις και η Προγραμματική Σύμβαση μεταξύ Υπουργείου Υγείας-ΕΣΑμεΑ-ΠΟΣΓΚΑμεΑ, που αφορά στην υλοποίηση του Κ.Π. ΑμεΑ του Κρατικού Κατασκηνωτικού Προγράμματος.

Όπως αποδεικνύεται από τα παραπάνω, οι πολιτειακοί φορείς υποχρεώθηκαν λόγω της πίεσης να ξεκινήσουν κάποιες διαδικασίες για την υλοποίηση του κατασκηνωτικού προγράμματος ΑμεΑ 2011, τις οποίες όμως εγκατέλειψαν ημιτελείς. Με ποιόν στόχο; Σύμφωνα με την ΠΟΣΓΚΑΜΕΑ “για να προσπαθήσουν να επιρρίψουν την ευθύνη στην ομοσπονδία, από την οποία απαιτούν να προχωρήσει τις διαδικασίες για τις κατασκηνώσεις χωρίς την παραμικρή διασφάλιση ότι θα εκταμιευθεί το απαραίτητο για την κατασκηνωτική λειτουργία ποσό”.

Με το κατασκηνωτικό αδιέξοδο πλέον κάτι παραπάνω από ορατό, η ΠΟΣΓΚΑΜΕΑ κάνει την ύστατη προσπάθεια να διασώσει το δικαίωμα στις κατασκηνωτικές διακοπές χιλιάδων παιδιών με αναπηρία. Δίχως τίποτε το εξασφαλισμένο, προχωράει τις διαδικασίες υλοποίησης του κατασκηνωτικού προγράμματος, ενημερώνοντας παράλληλα τους εμπλεκόμενους ότι το κατασκηνωτικό πρόγραμμα ΑμεΑ 2011 παραμένει έωλο. Από την Παρασκευή 24/6/2011, λοιπόν, θα αναρτηθούν στην ιστοσελίδα της Ομοσπονδίας www.posgamea.gr τα εξής έντυπα: Πληροφοριακό Δελτίο Κατασκηνωτή (για φορείς και για μεμονωμένους), Αίτηση Συνοδού, Αίτηση Συντονιστή, Αίτηση Ιατρού, Αίτηση Βοηθητικού Προσωπικού και το Π.Δ. 312/2011, που καθορίζει την αναλογία ΑμεΑ-συνοδών. Όπως εξηγεί η Ομοσπονδία “τα παραπάνω έντυπα μπορούν να τα εκτυπώσουν οι ενδιαφερόμενοι (φορείς ή μεμονωμένοι), να τα συμπληρώσουν και να τα αποστείλουν στην ΠΟΣΓΚΑμεΑ με συστημένη επιστολή ή courier και με την ένδειξη στο φάκελο Κ.Π. ΑμεΑ 2011 έως και 8/7/2011 (σφραγίδα ταχυδρομείου)”. Σημειώνεται ότι οι ανά τη χώρα κατασκηνώσεις που σύμφωνα με την ΚΥΑ Π1β/Γ.Π. οικ. 65904 υποτίθεται ότι θα λειτουργήσουν φέτος για ΑμεΑ είναι οι: Ε’ Αγίου Ανδρέα, Σταυρού Θεσσαλονίκης, Μεταμόρφωσης Χαλκιδικής, Ν. Περάμου Καβάλας, Καλαθά Χανίων (μεικτή), Μπούκας Αμφιλοχίας (μεικτή), Κέρκυρας (μεικτή) και Ηρακλείου (μεικτή). “Μόνο αν η πολτεία αναλάβει την ευθύνη της” διευκρινίζει η ΠΟΣΓΚΑΜΕΑ ζητώντας από τους ενδιαφερόμενους να γίνουν δια της υποβολής αιτήσεων όσο πιεστικότεροι γίνεται ώστε να αρθεί το επαπειλούμενο αδιέξοδο. “Διότι υπό τις υφιστάμενες συνθήκες”, τονίζει χαρακτηριστικά η Ομοσπονδία, “το Κρατικό Κατασκηνωτικό Πρόγραμμα ΑμεΑ είναι ... άσκηση επί χάρτου”.

*Από την οργή των γονέων δεν ... γλιτώνουν και οι παγκόσμιοι φιλανθρωπικοί αγώνες Special Olympics που διοργανώνονται στη χώρα μας. Με συμπληρωματική επιστολή τους προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και τον Πρωθυπουργό υπό τον σκωπτικό τίτλο «Από τους προβολείς των SPECIAL OLYMPICS στο σκοτάδι των Ιδρυμάτων και των Δομών Πρόνοιας των παιδιών μας με αναπηρία», οι γονείς κατακεραυνώνουν τους φιλάνθρωπους διοργανωτές των αγώνων μιλώντας για διοργάνωση κακόγουστης φιέστας “προς τέρψιν της ματαιοδοξίας εκείνων, που στο όνομα των παιδιών μας με Νοητική Αναπηρία, θεωρούν ότι με «Άρτον και Θεάματα» τύπου φαραωνικών εκδηλώσεων, αναπτερώνουν το ηθικό των Ελλήνων, στέλνοντας μηνύματα χαράς, αισιοδοξίας και ελπίδας σε ένα λαό που βρίσκεται στα πρόθυρα της χρεοκοπίας”. Ξεκάθαρα και απερίφραστα η Ομοσπονδία απευθύνεται προς τους δύο ανώτερους πολιτειακούς άρχοντες, ζητώντας τους να απέχουν από την φιέστα. Επί λέξει : “Καλούμε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και την Πολιτική Ηγεσία του τόπου να μη μετέχουν των εκδηλώσεων, σεβόμενοι τις Αρχές του Ολυμπιακού Πνεύματος, σεβόμενοι την αγωνία μας για την «επόμενη μέρα» των παιδιών μας με Νοητική Αναπηρία, Αυτισμό, Σύνδρομο DOWN, σεβόμενοι ότι οι Δομές υποστήριξης επί χρόνια των παιδιών μας βρίσκονται σήμερα στα πρόθυρα του λουκέτου”.





Πηγή: Εφημερίδα "Ελευθεροτυπία"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.