Πέμπτη 16 Ιουνίου 2011

Στον αέρα οι διορισμοί εκπαιδευτικών με σοβαρές αναπηρίες

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.
«Η αγωνία μας δεν έχει τέλος» τονίζει ο σύλλογός τους


Οι εκπαιδευτικοί με σοβαρές αναπηρίες 67% και άνω, αναμένουν εδώ και σχεδόν δύο χρόνια τον βάσει νόμου δικαιωματικό διορισμό τους, που διαρκώς παραπέμπεται στο αόριστο “αύριο”.

Ο νόμος 3794 που επιβάλλει τον διορισμό των εκπαιδευτικών με σοβαρές αναπηρίες (συγκεκριμένα το άρθρο 39,παρ. 4) εξακολουθεί από τον Σεπτέμβριο του 2009 να παραμένει ανενεργός παρά τα συνεχή διαβήματα του πανελλαδικού συλλόγου τους προς το υπουργείο παιδείας. Ανενεργός παραμένει και ο ψηφισθείς το καλοκαίρι του 2010 επίσης σχετικός Ν3848, ο οποίος προέβλεπε επικουρικά τους διορισμούς σε κενές θέσεις των εκπαιδευτικών με σοβαρές αναπηρίες. Οι θέσεις απεδείχθησαν στην πράξη ... αόρατες.

``Άλλο ένα καλοκαίρι έφτασε και η αγωνία δεν έχει τέλος ...`` αποτιμά με ανακοίνωσή του ο σύλλογος εκπαιδευτικών με σοβαρές αναπηρίες. Και καταλήγει απευθυνόμενος στο υπουργείο παιδείας: “Είναι κάτι παραπάνω από προκλητικό να εξαπατάς ανθρώπους που αγωνίζονται με νύχια και με δόντια να επιβιώσουν με αξιοπρέπεια σε αυτή την κοινωνικά αφιλόξενη χώρα.”


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.