Πέμπτη 16 Ιουνίου 2011

See the music: Μιά προχωρημένη μουσική πρόταση για κωφούς και ακούοντες

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.
Την Κυριακή 19 Ιουνίου το βράδυ στο Μουσείο Μπενάκη




Επί σκηνής και ηθοποιοί του θεάτρου Κωφών Ελλάδος αποδίδοντας με κίνηση τα ακούσματαΕπί σκηνής και ηθοποιοί του θεάτρου Κωφών Ελλάδος αποδίδοντας με κίνηση τα ακούσματα
Η καλλιτεχνική πρόταση – συναυλία «See The Music» που παρουσιάζεται στο μουσείο Μπενάκη την Κυριακή 19 Ιουνίου (έναρξη 8.30 μ.μ. είσοδος ελεύθερη) υπό την αιγίδα της ομοσπονδίας κωφών Ελλάδος (ΟΜΚΕ) και της νεολαίας της, φιλοδοξεί να σμίξει δύο φαινομενικά διαφορετικούς κόσμους: Τον κόσμο των ακουόντων και τον κόσμο των Κωφών.

Την αυλαία του “See The Music”, ανοίγει ο Κωνσταντίνος Βήτα, παρουσιάζοντας μερικά από τα πιο δημοφιλή τραγούδια του. Μαζί του στη σκηνή θα βρίσκεται η Σοφία Ρομπόλη, επαγγελματίας διερμηνέας της Ελληνικής Νοηματικής Γλώσσας, η οποία θα αποδίδει σε ζωντανό χρόνο τη μουσική και τους στίχους του στην Ελληνική Νοηματική Γλώσσα. Η Σ. Ρομπόλη θα πλαισιώνεται με ηθοποιούς του Θεάτρου Κωφών Ελλάδος οι οποίοι θα δημιουργούν μέσω της κίνησης και έκφρασής τους «μουσικές» εικόνες. Στόχος του όλου σχήματος, η μεταφορά στο κοινό της συναισθηματικής κατάσταση στην οποία υποβάλλουν τον ακροατή η μουσική και οι στίχοι.

Στη δεύτερη φάση της βραδιάς, θα εμφανιστεί ο Κωφός hip-hop μουσικός από τη Φινλανδία Signmark, ο οποίος έχει ήδη στο ενεργητικό του το βραβείο «Outstanding Young Person of the World» (2009). Ο Signmark «τραγουδά» το στίχο στην Αμερικανική Νοηματική Γλώσσα, ενώ μαζί του βρίσκεται ο ακούων hip-hop μουσικός Brandon –λειτουργώντας ως η φωνή του Signmark–, ερμηνεύοντας τους στίχους για το κοινό που ακούει.

Στο τρίτο μέρος της βραδιάς ,η προσκεκλημένη ομάδα Quilombo με μία 12μελή μπάντα κρουστών, αναμειγνύεται με το κοινό και δίνει το ρυθμό για το απόλυτο εορταστικό φινάλε. Αν μη τι άλλο το «See The Music» είναι μιά πρωτόγνωρη καλλιτεχνική εμπειρία για το ελληνικό κοινό, που απευθύνεται σε “ψαγμένους” θεατές. Για περισσότερες πληροφορίες στα : http://www.signmark.biz/site/ και http://www.youtube.com/watch?v=oUtM8_DOVUI




Πηγή: Εφημερίδα "Ελευθεροτυπία"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.