Δευτέρα 16 Μαΐου 2011

Στο κατακόρυφο η προετοιμασία των αθλητών του ΝΟΧ για τους Special Olympics

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.


Στην τελική ευθεία βρίσκεται η προετοιμασία των αθλητών του Ν.Ο. Χανίων που έχουν επιλεγεί για την συγκρότηση της Εθνικής ομάδας κολύμβησης για τους Παγκόσμιους Αγώνες Special Olympics που θα πραγματοποιηθούν στην Αθήνα από τις 23 Ιουνίου έως τις 4 Ιουλίου.

Την ευθύνη των προπονήσεων που εκτελούνται τρεις φορές την εβδομάδα στο κολυμβητήριο Χανίων, έχει αναλάβει ο Κώστας Νικολαντωνάκης, που πρόκειται άλλωστε για τον επικεφαλής προπονητή στα Special Olympics Hellas στην κολύμβηση και ήταν αυτός που επέλεξε τα 6 παιδιά που θα πάρουν μέρος στους αγώνες.

Όπως δηλώνει ο ίδιος: "Ο Ν.Ο. Χανίων έχει συνεργασία με το πρόγραμμα των Special Olympics από το 1992. Διαλέξαμε αυτά τα 6 παιδιά που θα στελεχώσουν την ομάδα κολύμβησης και ως επικεφαλής προπονητής στα Special Olympics Hellas στην κολύμβηση, έκρινα πως ήταν τα κατάλληλα για τους συγκεκριμένους αγώνες. Η ομάδα αποτελείται από 18 αθλητές, οι 6 εκ των οποίων είναι από τα Χανιά. Θέλω να πω ότι αυτό το πρωτάθλημα είναι το μεγαλύτερο αθλητικό γεγονός για άτομα με διανοητική αναπηρία. Προέχει για τα παιδιά να χαρούν τον αθλητισμό. Εμείς θέλουμε να κολυμπήσουν πάνω απ’ όλα σωστά και οι διακρίσεις θα δούμε αν θα έρθουν. Πιστεύω πάντως ότι έχουμε τις δυνατότητες να πάμε αρκετά καλά".

Ανάμεσα στους έξι αθλητές που έχει επιλέξει ο Κώστας Νικολαντωνάκης, για τον Βασίλη Ραϊσάκη και την Ευαγγελία Φαραντάκη, θα είναι η πρώτη φορά που θα έχουν την ευκαιρία να συμμετάσχουν σε μία τόσο σημαντική διοργάνωση, παρόλα αυτά βρίσκονται σε πολύ καλό επίπεδο και αναμένεται να τα πάνε αρκετά καλά. Όσον αφορά τα υπόλοιπα παιδιά, πρόκειται για τον Κώστα Γαροφαλάκη, τον Κυριάκο Πετρόχειλο, την Μιχαέλα Κορκίδη και την Αντωνία Μπιτσαξάκη.

Και για τα έξι παιδιά η συμμετοχή τους σε αυτή την πολύ σπουδαία διοργάνωση που θα διεξαχθεί για 10 μέρες στην Ελλάδα και θα πάρουν μέρος 7500 αθλητές από 185 χώρες, θα είναι μια εμπειρία σπάνια και σημαντική που θα τους μείνει ανεξίτηλα χαραγμένη στη μνήμη για όλη τους τη ζωή. Θα πρέπει να σημειωθεί βέβαια ότι για τον Ναυτικό Όμιλο Χανίων περικλείει με τιμή το γεγονός ότι επελέγησαν έξι αθλητές του για τους Παγκόσμιους Αγώνες όπως τιμή αποτελεί και η επιλογή του Χανιώτη τεχνικού Κωνσταντίνου Νικολαντωνάκη στην θέση του επικεφαλής προπονητή για την Εθνική ομάδα κολύμβησης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στο πλευρό του Κ. Νικολαντωνάκη για την σωστή προετοιμασία των αθλητών, βρίσκονται οι συνεργάτες του προπονητές στον Ν.Ο. Χανίων, Μπιλιάνα Κόντοβα, Αντρέας Πρωτοπαπαδάκης και Λίλιαν Φόρσουθ ενώ σημαντικές είναι οι βοήθειες και από την Έλενα Τζινάκη, η οποία εκπροσωπεί τον Δήμο Χανίων. Επίσης, το Θεραπευτήριο Χρόνιων Παθήσεων Χανίων και τα Εργαστήρια Επαγγελματικής Κατάρτισης Χανίων συμμετέχουν στη διαδικασία με τους εξειδικευμένους γυμναστές και τους καθηγητές τους, παράγοντας εξαιρετικά σημαντικό έργο.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.