Δευτέρα 16 Μαΐου 2011

Προνοιακά ζητήματα στο επίκεντρο του διαλόγου

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.
Ζητήματα που απασχολούν τα άτομα με αναπηρία συζητήθηκαν στη συνάντηση μεταξύ του δημοτικού σύμβουλου υπεύθυνου σε θέματα υγείας-πρόνοιας του Δήμου Ρεθύμνης κ Γρ. Τσιομπίκα με τα μέλη του Δ.Σ. του σωματείου ατόμων με αναπηρία.





Στη συζήτηση που διεξήχθη σε θετικό κλίμα αναλύθηκαν τα παρακάτω θέματα: κοινωνικές δομές του Δήμου, υπηρεσία πρόνοιας, μεταστέγασή της και αναπηρικά επιδόματα, κοινωνικά προγράμματα, ΚΗΦΗ, Βοήθεια στο σπίτι και βρεφονηπιακοί σταθμοί, Δημοτικό ιατρείο και φαρμακείο.

Ο κ. Τσιομπίκας ενημέρωσε τα μέλη του σωματείου για τη λειτουργία των παραπάνω δομών. Τα μέλη του Δ.Σ. του σωματείου επισήμαναν το σοβαρό έλλειμμα που υπάρχει στο Ρέθυμνο σε δομές, υποδομές και υπηρεσίες και συγκεκριμένα την ίδρυση και λειτουργία κέντρου δημιουργικής απασχόλησης παιδιών με αναπηρία ΚΔΑΠμεΑ κέντρο αυτόνομης και προστατευόμενης διαβίωσης ΑμεΑ, κέντρο διημέρευσης ΑμεΑ.

Στο τομέα της υγείας, τέθηκε επίσης το ζήτημα της λειτουργίας ιατροπαιδαγωγικού κέντρου. Ακόμα θέματα προσβασιμότητας των δομών του δήμου που λειτουργούν σήμερα, θέματα ποιότητας ζωής και καθημερινότητας των ατόμων με αναπηρία.
Ο κ. Γρ. Τσιομπίκας υποσχέθηκε ότι θα υποστηρίξει τα θέματα που του τέθηκαν και ότι η συνεργασία με το σωματείο θα έχει μόνιμο χαρακτήρα.





Πηγή: http://www.goodnet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.