Δευτέρα 16 Μαΐου 2011

Παρούσα η Ελλάδα στους Παραολυμπιακούς Αγώνες 2012

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.


Διαβεβαιώσεις για άμεση χρηματοδότηση της Εθνικής Αθλητικής Ομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία, ώστε να αποφευχθεί το ενδεχόμενο αποκλεισμού της Ελλάδας από τους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου, έλαβε εγγράφως η EAOM-AμεΑ από την ηγεσία του Υπουργείου Υγείας.

Σύμφωνα με το σχετικό έγγραφο, εγκρίθηκε η δεύτερη δόση της επιχορήγησης, ύψους 250.000 ευρώ, ενώ διευκρινίστηκε πως το συνολικό ποσό της επιχορήγησης για τα σωματεία της αθλητικής ομοσπονδίας, εντός του 2011, θα κυμανθεί περίπου στις 900.000 ευρώ. Ακόμη, μετά από αίτημα του προέδρου της ΕΑΟΜ-ΑμεΑ, Γιώργου Φουντουλάκη, το υφυπουργείο Υγείας θα στείλει λίστα των αθλητών που συγκροτούν την προεθνική προολυμπιακή ομάδα στο Υπουργείο Εσωτερικών, προκειμένου να υπάρξουν οι απαιτούμενες υπηρεσιακές διευκολύνσεις για την καλύτερη δυνατή προετοιμασία ενόψει Λονδίνου.

Παράλληλα, το υφυπουργείο Υγείας ανακοίνωσε ότι έχει εξασφαλίσει ένα ποσό από την ΟΠΑΠ Α.Ε. για τη χρηματοδότηση δράσεων που θα προταθούν από την ΕΑΟΜ-ΑμεΑ και τα σωματεία της.

«Η ηγεσία του Υπουργείου Υγείας έδειξε να κατανοεί τα προβλήματά μας. Τόσο ο κ. Λοβέρδος με τον οποίο συνομίλησα τηλεφωνικά, όσο και ο κ. Αηδόνης, με τον οποίο συναντήθηκα κατ` ιδίαν, έλαβαν γνώση του συνόλου των προβλημάτων μας και δεσμεύτηκαν να βοηθήσουν ώστε να μην υπάρξει πρόβλημα για τη χώρα ενόψει Λονδίνου 2012. Μάλιστα, οι διαβεβαιώσεις της ηγεσίας του Υπουργείου Υγείας έχουν επίσημο χαρακτήρα, αφού τις λάβαμε και εγγράφως, γεγονός που μας κάνει να πιστεύουμε ότι θα βγούμε σύντομα από το οικονομικό αδιέξοδο στο οποίο βρισκόμαστε. Η υλοποίηση των αγωνιστικών μας πλάνων, εφόσον δεν υπάρξει κάποια νέα αρνητική εξέλιξη από πλευράς Πολιτείας, θα συνεχιστούν απρόσκοπτα στο δρόμο για τους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου», είπε ο κ. Φουντουλάκης.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.