Δευτέρα 16 Μαΐου 2011

Το Μανιφέστο της Αθήνας για μια Κοινωνική Ευρώπη

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.




Με θέσεις που βρίσκονται ακόμα υπό διαμόρφωση και με την προσδοκία να έχουν τον χαρακτήρα ενός νέου Μανιφέστου των Ευρωπαϊκών Συνδικάτων ξεκινούν αύριο στην Αθήνα, οι εργασίες του τριήμερου συνεδρίου της Συνομοσπονδίας Ευρωπαϊκών Συνδικάτων. Εν μέσω μιας πρωτοφανούς κρίσης χρέους που μεταφέρθηκε από τον χρηματοπιστωτικό τομέα και απειλεί να συντρίψει ολοσχερώς τα ευρωπαϊκά κοινωνικά κεκτημένα, τα εργασιακά - κοινωνικά δικαιώματα εκατομμυρίων εργαζομένων, ανέργων και απόμαχων της εργασίας, και εντέλει να σαρώσει τις ίδιες τις ευρωπαϊκές κοινωνίες, οι Ευρωπαίοι συνδικαλιστές, απόμακροι και θεατές στη συντριπτική τους πλειονότητα όσον αφορά τόσο την άνοδο όσο και την κρίση του ακραίου νεοφιλελευθερισμού, καλούνται ουσιαστικά να κάνουν την υπέρβαση, ξεκινώντας μια «Κινητοποίηση για την Κοινωνική Ευρώπη».



Στο συνέδριο θα συμμετάσχουν 850 σύνεδροι απ' όλες τις συνομοσπονδίες της Ευρώπης, οι οποίοι εκπροσωπούν περίπου 60 εκατομμύρια μέλη και από την χώρα μας θα λάβουν μέρος τόσο η ΓΣΕΕ όσο και η ΑΔΕΔΥ.
Η ΣΕΣ εκφράζει τη βαθιά ανησυχία για τις αρνητικές συνέπειες που είχε μέχρι τώρα η προσπάθεια του τρόπου διάσωσης που οργανώθηκε από την Ευρωπαϊκή Ένωση και το ΔΝΤ για τις οικονομίες που βρίσκονται σε κίνδυνο. Οπως σημειώνει, τα μέτρα λιτότητας που επιβλήθηκαν, για παράδειγμα στην Ελλάδα και την Ιρλανδία, έχουν επιδεινώσει την κατάσταση και οι χώρες αντιμετωπίζουν μακρά περίοδο συνεχούς ύφεσης, αύξηση του χρέους και ανεργία. Υπάρχει σοβαρός κίνδυνος οι χώρες αυτές και οι λαοί τους να χρεωθούν ακόμα περισσότερο, με τεράστιο κίνδυνο για την Ευρώπη και τα κράτη μέλη της. "Αν η Ευρώπη δεν αλλάξει τώρα πορεία, παίρνοντας μέτρα στήριξης της πραγματικής οικονομίας, των μισθών και της απασχόλησης, θα σαρωθεί από το παλιρροϊκό κύμα της κρίσης χρέους. Όλες οι χώρες της Ευρώπης θα βρεθούν σταδιακά στη σημερινή θέση της Ελλάδας", υποστηρίζει ο (απερχόμενος) γραμματέας της Συνομοσπονδίας Ευρωπαϊκών Συνδικάτων (ΣΕΣ) Τζον Μονκς. Στη θέση του αναμένεται να εκλεγεί η Μπερναντέτ Σεγκόλ, στέλεχος της ΣΕΣ, προερχόμενη από τον σοσιαλιστικό συνδικαλιστικό χώρο.




Πηγή: http://www.avgi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.