Σάββατο 21 Μαΐου 2011

Άμεση προκήρυξη των αδειών εκμετάλλευσης περιπτέρων ζητά το σωματείο ΑμεΑ

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.
Επιστολή σχετικά με την προκήρυξη των αδειών εκμετάλλευσης περιπτέρων που αναλογούν και στα άτομα με αναπηρία, απέστειλε το σωματείο ΑμεΑ στους δήμους της Περ. ενότητας Ρεθύμνης.



Στην επιστολή αναφέρει:
«Η χορήγηση αδειών περιπτέρων στα άτομα με αναπηρία αποτελεί ένα μέτρο που ανέμεναν επί σειρά ετών τα άτομα με αναπηρία και οι οικογένειές τους. Βασικός στόχος μας που εκπροσωπείται θεσμικά στις επιτροπές Ελέγχου Αδειών Εκμετάλλευσης Περιπτέρων των Δήμων της χώρας είναι η αξιόπιστη εφαρμογή του, ώστε να ωφεληθούν από αυτό το δικάιωμα πρωτίστως τα άτομα με βαρύτερες μορφές αναπηρίας και το χαμηλότερο εισόδημα.

Μετά τον συνεχή και πιεστικό αγώνα της ΕΣΑμεΑ ψηφίστηκε ο Ν. 3648/08 (ΦΕΚ 38Α/2008) με τον οποίο ένα ποσοστό των αδειών εκμετάλλευσης περιπτέρων χορηγείται και στα άτομα με αναπηρία.

Στη συνέχεια εκδόθηκε το προεδρικό διάταγμα 37 ΦΕΚ 54/1-4-2009 όπως ορίζει η παρ. 10 του 3648/08 με το οποίο καθορίζονται οι προϋποθέσεις και τα κριτήρια για τη χορήγηση αδειών εκμετάλλευσης περιπτέρων σε Πολεμιστές Κύπρου, Άτομα με αναπηρία και Πολύτεκτνους.

Μετά από τα ανωτέρω έγιναν οι προβλεπόμενες διαδικασίες από τον Δήμο Ρεθύμνης για την οριοθέτηση των περιπτέρων που του αναλογούν, πορκειμένου να εκδοθεί η σχετική προκήρυξη.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα «Καλλικράτη» η αρμοδιότητα χορήγησης των εν λόγω αδειών μεταφέρονται από την πρώην Ν.Α. Ρεθύμνης στους Δήμους της Περιφερεικής Ενότητας Ρεθύμνης.
Δεδομένου λοιπόν ότι έχουν γίνει όλες οι προβλεπόμενες διαδικασίες επιβάλλεται να προχωρήσετε άμεσα στην προκήρυξη των αδειών εκμετάλλευσης περιπτέρων.

Αναμένοντας τις άμεσες ενέργειες σας για την επίλυση του παραπάνω θέματος σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.