Σάββατο 21 Μαΐου 2011

Όχι στην αναστολή των εισακτέων στα ΤΕΙ

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.



Οι πρόεδροι απαιτούν από την πολιτική ηγεσία να ξεκινήσει το θεσμικό διάλογο με τους εκπροσώπους των ΤΕΙ από μηδενική βάση για ένα ανασχεδιασμό στη βάση της ενιαίας Ανώτατης Εκπαίδευσης.

Στο υπουργείο Παιδείας συνεδρίασαν εκτάκτως σήμερα οι πρόεδροι των ΤΕΙ με αφορμή την τελευταία ανακοίνωση του υπουργείου περί αναστολής εισακτέων σε 24 Τμήματα των ΤΕΙ. Οι πρόεδροι διαφώνησαν ριζικά, καθώς όπως ανέφεραν η απόφαση αυτή δεν είναι προϊόν διαβούλευσης και συνεργασίας του υπουργείου με τους θεσμικούς εκπροσώπους των ΤΕΙ. Είναι απόφαση αποσπασματική και αβάσιμη που εφαρμόσθηκε επιλεκτικά.

Δεν εδράζεται - όπως είπαν - σε έναν ενιαίο χωροταξικό και θεματικό σχεδιασμό, όπως είχαν ζητήσει, και δεν λαμβάνει υπόψη τα ακαδημαϊκά και ποιοτικά χαρακτηριστικά των Τμημάτων.

Σε σχετική ανακοίνωση της τριμελούς γραμματείας, επισημαίνεται ότι η Σύνοδος ζητάει από την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Παιδείας την αναθεώρηση της απόφασης και την ουσιαστική αποδοχή των καινοτόμων προτάσεων για το σχεδιασμό και τη λειτουργία της Ανώτατης Εκπαίδευσης που έχει καταθέσει η Σύνοδος. Οι πρόεδροι απαιτούν από την πολιτική ηγεσία να ξεκινήσει το θεσμικό διάλογο με τους εκπροσώπους των ΤΕΙ από μηδενική βάση για ένα ανασχεδιασμό στη βάση της ενιαίας Ανώτατης Εκπαίδευσης.

Μετά την ομιλία της στους προέδρους των ΤΕΙ, η υπουργός Παιδείας Άννα Διαμαντοπούλου δήλωσε: «Η χώρα βρίσκεται σε πρωτοφανή κρίση. Ήρθε η ώρα για συγκεκριμένες και σαφείς αποφάσεις. Δεν γίνεται να υπάρχουν τμήματα Ανώτατης Εκπαίδευσης χωρίς φοιτητές, όπως δεν γίνεται να υπάρχουν και σχολεία χωρίς μαθητές. Υπάρχει ανάγκη αναδιάρθρωσης και σοβαρής αντιμετώπισης της Ανώτατης Εκπαίδευσης».



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.