Παρασκευή 15 Απριλίου 2011

3,5 εκατ. ευρώ για προνοιακές δομές και υπηρεσίες

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.
Άμεση καταβολή υποσχέθηκε ο Λοβέρδος, μετά την κινητοποίηση αναπηρικών φορέων και εργαζομένων στην ειδική αγωγή

1000 και πλέον άτομα έδωσαν το "παρών" στην είσοδο του υπουργείου υγείας
1000 και πλέον άτομα έδωσαν το "παρών" στην είσοδο του υπουργείου υγείας
Το κεντρικό αίτημα της μεγάλης κινητοποίησης στο υπουργείο υγείας της εθνικής συνομοσπονδίας ΑμεΑ (ΕΣΑμεΑ) και της πανελλήνιας ομοσπονδίας συλλόγων γονέων και κηδεμόνων ΑμεΑ (ΠΟΣΓΚΑΜΕΑ) για διάσωση των δομών και υπηρεσιών πρόνοιας που απειλούνται με κατάρρευση, “απαντήθηκε” με δύο δεσμεύσεις από πλευράς Ανδρέα Λοβέρδου που μένει να επιβεβαιωθούν και στην πράξη.

Ο υπουργός Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης δεσμεύτηκε για την άμεση διάθεση 3,5 εκατομμυρίων ευρώ ώστε να καλυφθεί το κόστος λειτουργίας των προνοιακών δομών και Ιδρυμάτων για το πρώτο τρίμηνο του 2011. Τα 1,7 εκ. αφορούν τις προνοιακές δομές και ιδρύματα του λεκανοπεδίου Αττικής.

Επίσης, ορίστηκε για την 3η Μαίου διϋπουργική διάσκεψη (υπουργεία εσωτερικών, οικονομικών, εργασίας, υγείας) με συμμετοχή της ΕΣΑμεΑ και της ΠΟΣΓΚΑΜΕΑ, θέμα της οποίας είναι η διαμόρφωση πακέτου μέτρων για την πρόνοια.

“Συνεχίζουμε τον αγώνα μέχρι να διασφαλίσουμε οριστικά ότι θα προστατευτεί ο δημόσιος και μη κερδοσκοπικός χαρακτήρας της πρόνοιας” επισημαίνει ο πρόεδρος τη ΕΣΑμεΑ, Γ. Βαρδακαστάνης. Και πρόσθεσε: “Η προστασία του δημόσιου χαρακτήρα της πρόνοιας είναι αίτημα αδιαπραγμάτευτο, η ευθύνη πλέον βρίσκεται στα χέρια αυτών που αποφασίζουν”.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.