Παρασκευή 15 Απριλίου 2011

Κάντε μια «δωρεά ελπίδας» για τα παιδιά με καρκίνο

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.


Για τη στήριξη του Συλλόγου Φίλων Παιδιών με καρκίνο «ΕΛΠΙΔΑ»
Η Ογκολογική Μονάδα Παίδων του νοσοκομείου «Αγία Σοφία» λειτουργεί εδώ και τέσσερις μήνες. Σήμερα η πρόεδρος του Συλλόγου Μαριάννα, Β. Βαρδινογιάννη παρουσίασε τους στόχους της νέας εκστρατείας του Συλλόγου Φίλων Παιδιών με καρκίνο «ΕΛΠΙΔΑ» για την απρόσκοπτη λειτουργία της ογκολογικής μονάδας.

Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου μίλησε και ο διοικητής του Νοσοκομείου Παίδων «Αγία Σοφία», Μανώλης Παπασσάβας, ενώ στους στόχους της νέας εκστρατείας, όπως τους ανέλυσε η κ. Βαρδινογιάννη, περιλαμβάνονται:

α) η δημιουργία Τράπεζας Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών, που θα λειτουργεί στο Νοσοκομείο

β) η δημιουργία υπηρεσίας για τη χορήγηση βλαστοκυττάρων του πλακούντα, με τη συνεργασία του «Ιδρύματος Ιατροβιολογικών Ερευνών της Ακαδημίας Αθηνών»

γ) η δημιουργία υπηρεσίας «κατ' οίκον νοσηλείας», που θα παρέχει τη νοσηλευτική φροντίδα στο σπίτι των παιδιών, πραγματοποιώντας όλες τις αναγκαίες νοσηλευτικές πράξεις και επίσης την παροχή στήριξης από ψυχολόγους και κοινωνικούς λειτουργούς

δ) η δημιουργία ψυχοκοινωνικής υπηρεσίας μέσα στο νοσοκομείο, σε συνεργασία με συλλόγους γονέων παιδιών με καρκίνο

ε) η ενημέρωση και ευαισθητοποίηση της κοινής γνώμης, ώστε ο καθένας ανάλογα τις δυνατότητές του να στηρίξει το έργο της Ογκολογικής Μονάδας Παίδων.

Στο τελευταίο θέμα η κ. Βαρδινογιάννη έδωσε ιδιαίτερη έμφαση και αναφέρθηκε στο εγχειρίδιο, που εξέδωσε ο Σύλλογος και θα επιδιωχθεί να μοιραστεί σε όσο περισσότερο κόσμο, μέσα και από τα έντυπα και τα ηλεκτρονικά μέσα για να παρακινήσει τον ελληνικό λαό να στηρίξει το έργο του Συλλόγου.

Ειδικότερα, όποιος επιθυμεί να κάνει «μία δωρεά ελπίδας» θα μπορεί να την κάνει, είτε τηλεφωνικά στον αριθμό 9011405240, είτε με τραπεζική κατάθεση στην Τράπεζα Πειραιώς, στον αριθμό λογαριασμού 5014005420180, είτε (σσ. ειδικότερα, για εταιρείες) μέσα από το Πρόγραμμα «Partner in Life -Σύμμαχοι στη Ζωή».

Από την πλευρά του ο κ. Παπασσάβας κατέθεσε κάποια στοιχεία, για την έως σήμερα λειτουργία της Ογκολογικής Μονάδας, σύμφωνα με τα οποία μέσα σε τέσσερις μήνες έχουν νοσηλευθεί 863 παιδιά και έχουν πραγματοποιηθεί 17 μεταμοσχεύσεις μυελού των οστών και 4.016 ημερήσιες νοσηλείες.

Τον επόμενο μήνα θα λειτουργήσει η Αιμοδοσία του Νοσοκομείου και έως το τέλος της χρονιάς θα λειτουργήσουν το Διαγνωστικό Positron Emission Tomography,το Τμήμα Πυρηνικής Ιατρικής με γ-camera και Μονάδα Ραδιενεργού Θεραπείας Ιωδίου 131.

Ακόμα αναφέρθηκε και στη σχολική εκπαίδευση που λαμβάνουν τα παιδιά μέσα στο Νοσοκομείο από δασκάλους και καθηγητές της Πρωτοβάθμιας και της Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, ώστε να μην διακόπτεται ο φυσιολογικός ρυθμός της ζωής τους. Για τον σκοπό, δε, αυτό, στην Ογκολογική Μονάδα λειτουργούν δύο αίθουσες διδασκαλίας και μία δημιουργικής απασχόλησης.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.