Παρασκευή 15 Απριλίου 2011

Δωρεάν γη – Ποιοι αγρότες τη δικαιούνται

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Ως και πέντε εκατομμύρια στρέμματα θα δώσει σε νέους αγρότες ως 30 ετών, ομάδες παραγωγών και συνεταιρισμούς το υπουργείο με συμβολικό τίμημα, ουσιαστικά δωρεάν

με με στόχο την ενίσχυση της γεωργικής παραγωγής με προϊόντα ανταγωνιστικά.

Τα κριτήρια
Προηγούνται οι όμοροι κατά κύριο επάγγελμα αγρότες. Μεταξύ όμορων κατά κύριο επάγγελμα αγροτών θα προτιμάται αυτός που είναι ιδιοκτήτες της μικρότερης έκτασης.
Η αρχή παραχώρησης γης αναμένεται να γίνει σε Αττική και Κεντρική Μακεδονία και στο αμέσως προσεχές διάστημα πρόκειται να δημοσιευτεί εκδήλωση ενδιαφέροντος για περισσότερα από 7.500 αγροτεμάχια, στα οποία θα έχουν προτεραιότητα για μίσθωση αγρότες όμορων εκτάσεων αλλά και ακτήμονες.
Μέχρι το τέλος Απριλίου αναμένεται να δημοσιευτεί η προκήρυξη για 5.345 μικρά αγροτεμάχια συνολικής έκτασης 17.175 στρεμμάτων που θα παραχωρηθούν έναντι συμβολικού τιμήματος, καθώς και για 1.392 μεγάλα αγροτεμάχια έκτασης 643.691 στρέμματα για μακροχρόνια μίσθωση.

Δημόσιες προσκλήσεις και επιλογή από τις περιφέρειες
Το υπουργείο θα δημιουργήσει ένα ψηφιακό αρχείο το οποίο θα παραδώσεις στις περιφέρειες οι οποίες θα κάνουν τις μισθώσεις.
Κάθε περιφέρεια θα εκδώσει δημόσια πρόσκληση στις περιοχές της (περιφερειακές ενότητες - πρώην νομοί δηλαδή) προς τους ενδιαφερόμενους αγρότες.
Σε κάθε περιφέρεια θα γίνει η επιλογή από τα αρμόδια όργανά της στους δικαιούχος, σύμφωνα με τα κριτήρια που έχουν οριστεί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.