Τρίτη 29 Μαρτίου 2011

Κρόκος και τζίνσενγκ τα καλύτερα αφροδισιακά

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.
Αυξάνουν πράγματι τη σεξουαλική διάθεση, σύμφωνα με μεγάλη ανασκόπηση ερευνών



Κρόκος και τζίνσενγκ τα καλύτερα αφροδισιακά
Το σαφράν αυξάνει τις σεξουαλικές επιδόσεις σύμφωνα με ενδελεχή ανασκόπηση επιστημονικών μελετών.

Ουάσιγκτον

Εάν επιθυμείτε να τονώσετε την ερωτική ζωή σας, προσθέστε σαφράν (στα ελληνικά, κρόκο) και τζίνσενγκ στη διατροφή σας. Αυτό συνιστούν ειδικοί του Πανεπιστημίου του Γκουέλφ στο Οντάριο οι οποίοι προχώρησαν σε επιστημονική ανασκόπηση των φυσικών αφροδισιακών που αναμένεται να δημοσιευθεί στο επιστημονικό περιοδικό «Food Research International».


Το σαφράν παράγεται από το άνθος του φυτού κρόκος η επιστημονική ονομασία του οποίου είναι Crocus sativus. Σημειώνεται ότι η χώρα μας είναι μια από τις μεγαλύτερες παραγωγούς σαφράν το οποίο χρησιμοποιείται ευρέως στη μεσογειακή αλλά και στην ινδική κουζίνα. Το τζίνσενγκ είναι μια ρίζα η κατανάλωση της οποίας (κυρίως σε μορφή συμπληρωμάτων) έχει συνδεθεί με τη βελτίωση της μνήμης και της φυσικής κατάστασης.

Προσοχή σε τοξικές ουσίες 

Οι ερευνητές από το Οντάριο ανακάλυψαν επίσης ότι το κοινό θα έπρεπε να αποφεύγει κάποια επονομαζόμενα «αφροδισιακά» τα οποία μπορούν όμως να γίνουν άκρως τοξικά. Το πρώτο εξ αυτών είναι η ουσία κανθαριδίνη η οποία παράγεται από την αποξήρανση και επεξεργασία ενός ισπανικού σκαθαριού γνωστό και ως Spanish fly (επιστημονική ονομασία Lytta vesicatoria). Παραδοσιακά η κανθαριδίνη καταναλώνεται από ζώα ως ενισχυτική τροφή για την αναπαραγωγή τους. Στον άνθρωπο όμως μπορεί να συνδεθεί με σοβαρή τοξικότητα.

Το δεύτερο υποτιθέμενο αφροδισιακό αφορά το δηλητήριο ενός είδους βατράχου (Βufo toad). Πρόκειται για μια ουσία η οποία πωλείται σε κάποια sex shop ως αφροδισιακό αλλά στο εξωτερικό έχει κατηγορηθεί ακόμη και για θανάτους.

Όπως ανέφερε ο επικεφαλής της νέας ανασκόπησης καθηγητής Μάσιμο Μαρκόνε«αφροδισιακές ουσίες χρησιμοποιούνται επί χιλιάδες χρόνια σε ολόκληρο τον κόσμο, ωστόσο επιστημονικώς πολλοί ισχυρισμοί σχετικά με αυτές δεν ευσταθούν».Ο καθηγητής προσέθεσε ότι η ανασκόπηση των υπαρχόντων στοιχείων σχετικά με τα αφροδισιακά την οποία διεξήγαγε σε συνεργασία με τον μεταπτυχιακό φοιτητή Τζον Μέλνικ, είναι η πιο ενδελεχής που έχει γίνει ως σήμερα.

Ανάγκη για φυσικά προϊόντα
Ο καθηγητής Μαρκόνε τόνισε ότι υπάρχει ανάγκη για φυσικά προϊόντα τα οποία θα χαρίζουν καλύτερο σεξ χωρίς να συνδέονται με παρενέργειες. Σήμερα υπάρχουν φάρμακα ενάντια στη στυτική δυσλειτουργία όπως η γνωστή ουσία σιλδεναφίλη (βιάγκρα).«Ωστόσο τα φάρμακα αυτά μπορούν να προκαλέσουν πονοκέφαλο, μυικούς πόνους και θόλωση της όρασης ενώ υπάρχει και ο φόβος σοβαρών αλληλεπιδράσεων με άλλες φαρμακευτικές ουσίες. Παράλληλα τα συγκεκριμένα σκευάσματα δεν λύνουν το πρόβλημα της χαμηλής σεξουαλικής επιθυμίας». 
Προκειμένου να καταλήξουν στα συμπεράσματά τους οι ερευνητές εξέτασαν εκατοντάδες μελέτες κοινών αφροδισιακών ουσιών. Είδαν τελικώς ότι το τζίνσενγκ, το σαφράν αλλά και η γιοχιμπίνη, ένα αλκαλοειδές που εξάγεται από τη φλούδα ενός τροπικού δέντρου της κεντρικής Αφρικής (Corynanthe yohimbe), αυξάνουν τη σεξουαλική διέγερση στον άνθρωπο.

Σοκολατένιος μύθος 
Σημειώνεται ότι μεταξύ των δημοφιλών αφροδισιακών συγκαταλέγεται σύμφωνα με πολλούς και η σοκολάτα. Ωστόσο από τη μελέτη προέκυψε ότι η σοκολάτα παρά τη φήμη της, δεν συνδέεται με σεξουαλική διέγερση ή αύξηση της σεξουαλικής ευχαρίστησης. «Ισως ορισμένα συστατικά της σοκολάτας και κυρίως η φενυλεθυλαμίνη έχουν επίδραση σε κάποια άτομα. Και αυτό διότι η φενυλεθυλαμίνη επηρεάζει τα επίπεδα σεροτονίνης και ενδορφίνης του εγκεφάλου οι οποίες βελτιώνουν την ψυχική διάθεση. Ωστόσο η σοκολάτα δεν προκαλεί σεξουαλική διέγερση» εξήγησε ο καθηγητής Μαρκόνε.

Σε ό,τι αφορά το αλκοόλ, σύμφωνα με τη μελέτη αυξάνει τη σεξουαλική διέγερση αλλά μειώνει τις σεξουαλικές επιδόσεις.


ΔΙΑΣΗΜΑ ΑΦΡΟΔΙΣΙΑΚΑ
· Στρείδια
Ο Καζανόβας, ο διάσημος εραστής του 18ου αιώνα ο οποίος έτρωγε 50 στρείδια για πρωινό, επιβεβαιώθηκε για την επιλογή του μέσω μελέτης αμερικανών και ιταλών ειδικών, όπως αναφέρει σε άρθρο της η βρετανική εφημερίδα « Daily Telegraph». Οι ερευνητές ανέλυσαν δίθυρα μαλάκια – μια μεγάλη κατηγορία οστρακοειδών η οποία περιλαμβάνει τα στρείδια – και ανακάλυψαν ότι είναι πλούσια σε αμινοξέα που οδηγούν σε αύξηση της παραγωγής ορμονών του σεξ.

· Σαλάμι 
Το 25% των Ιταλίδων αναφέρει ότι το σαλάμι αποτελεί το καλύτερο αφροδισιακό, σύμφωνα με μελέτη που δημοσιεύθηκε το 2007. Άλλες τροφές που αυξάνουν την …ιταλική λίμπιντο, σύμφωνα με έρευνες είναι το τυρί, το ριζότο α λα Μιλανέζε το οποίο περιέχει σαφράν αλλά και πιάτα με λαχανικά ατμού (προφανώς για λίμπιντο …διαίτης).

· Βαλσαμόχορτο (St John’s Wort)
Κλινικές δοκιμές που διεξήχθησαν στη Γερμανία έδειξαν ότι το βαλσαμόχορτο που είναι ήπιο αντικαταθλιπτικό, μπορεί να αυξήσει τη σεξουαλική επιθυμία σε γυναίκες που βρίσκονται στην εμμηνόπαυση. Κατά τη διάρκεια της τρίμηνης δοκιμής 111 γυναίκες ηλικίας 45-65 ετών οι οποίες δήλωναν έλλειψη διάθεσης για σεξ έλαβαν εκχύλισμα του φυτού. Στο τέλος της δοκιμής το 60% των εθελοντριών δήλωσε ότι άρχισε και πάλι να κάνει σεξ.

· Ginkgo biloba
Είναι γνωστό ότι τα φύλλα αυτού του δέντρου που απαντώνται σε Κίνα και Ιαπωνία αυξάνουν την κυκλοφορία του αίματος σε όλα τα …άκρα του σώματος.

· Τσίλι
Οι καυτερές πιπεριές περιέχουν το χημικό καψαϊκίνη το οποίο προκαλεί έκλυση ενδορφινών από τον οργανισμό με αποτέλεσμα να ανεβαίνει η διάθεση. Η καψαϊκίνη επιταχύνει επίσης τον μεταβολισμό και αυξάνει την κυκλοφορία του αίματος. 


Πηγή: Εφημερίδα "ΤΟ ΒΗΜΑ"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.