Τρίτη 29 Μαρτίου 2011

Χορήγηση χειροκίνητων αναπηρικών αμαξιδίων

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.
Χορήγηση χειροκίνητων αναπηρικών αμαξιδίων από το Εθνικό Ίδρυμα Αποκατάστασης Αναπήρων.

Προϋποθέσεις:


- Άτομα με ειδικές ανάγκες εν πλήρη αχρηστία λόγω αφμοτερόπλευρου ακρωτηριασμού αυτών του γόνατος ή λόγω πλήρης παραπληγίας ή άλλης σοβαρής αναπηρίας.
- Τα άτομα αυτά να είναι οικονομικά αδύνατα.

Δικαιολογητικά:
1. Αίτηση του ενδιαφερομένου προς τη Δ/νση  Πρόνοιας.
2. Πιστοποιητικό οικονομικής αδυναμίας, το οποίο χορηγείται από τη Δ/νση Κοινωνικής Πρόνοιας μετά από κοινωνικο-οικονομική έρευνα κοινωνικής λειτουργού.
3. Ιατρική γνωμάτευση από ιατρό δημόσιου νοσοκομείου ότι ο αιτών έχει τα κάτω άκρα του εν πλήρη αχρηστία λόγω αφμοτερόπλευρου ακρωτηριασμού αυτών όλου του γόνατος ή λόγω πλήρους παραπληγίας ή άλλης σοβαρής αναπηρίας, μυοπάθειας, αποφρακτικής ενδαρτηρίτιδας κ.λ.π.
4. Υπεύθυνη δήλωση του αιτούντος, με βεβαίωση του γνήσιου της υπογραφής αυτού, ότι δεν έλαβε από άλλη πηγή αναπηρικό αμαξίδιο (το έντυπο της δήλωσης διατίθεται και από την υπηρεσία μας - η θεώρηση του γνησίου της υπογραφής γίνεται και από την υπηρεσία Πρόνοιας με βάση το δελτίο ταυτότητας, το διαβατήριο κ.λ.π.).
5. Επικυρωμένη φωτοτυπία αστυνομικής ταυτότητας (η επικύρωση γίνεται από την υπηρεσία μας).

Διαδικασία:

- Υποβολή δικαιολογητικών και έλεγχος αυτών.
- Όλα τα δικαιολογητικά υποβάλλονται στο Εθνικό Ίδρυμα αποκατάστασης αναπήρων μέσω του οποίου θα γίνει η προμήθεια του αμαξιδίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.