Δευτέρα 7 Φεβρουαρίου 2011

Ράμπες ντροπής

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.
Είναι διάσπαρτες σε όλη την Ελλάδα

Ράμπα στην παραλία Γλυφάδας. Απίστευτο κι' όμως αληθινό!


«Ξεκινήστε τώρα το ξήλωμά τους» ζητά η εθνική ομοσπονδία κινητικά αναπήρων


Κακοφτιαγμένες κατασκευές που υποτίθεται ότι αποσκοπούν στην ανεμπόδιστη πρόσβαση των ανθρώπων με αναπηρία.



Το φαινόμενο είναι γνωστό στους αναπηρικούς φορείς ως “ψευδοπροσβασιμότητα”. Οπως επισημαίνει ο πρόεδρος της εθνικής ομοσπονδίας κινητικά αναπήρων (ΕΟΚΑ) Νίκος Σκόνης “δυστυχώς δεν αποτελεί την εξαίρεση αλλά τον κανόνα”.
Η αλλαγή του αυτοδιοικητικού χάρτη, είναι αντιληπτή από το πρόεδρο της ΕΟΚΑ ως “ευκαιρία, ώστε τουλάχιστον οι κακοτεχνίες που ... βγάζουν μάτι σταδιακά να αποκατασταθούν”. Η σκέψη του Ν. Σκόνη είναι εύλογη. Επί χρόνια στο παρελθόν, οι δημοτικοί άρχοντες απαντούσαν στα σχετικά αιτήματα αρνητικά, επικαλούμενοι περιορισμένη αρμοδιότητα. Πλέον, με την αναβάθμιση αρμοδιοτήτων των καλλικρατικών δήμων, η παραπάνω απάντηση δύσκολα πείθει.
“Πρέπει να ξεκινήσουμε από κάπου. Ας ξεκινήσουμε λοιπόν από τα πολύ χοντρά δείγματα ψευδοπροσβασιμότητας. Από κακοτεχνίες που προσβάλλουν βαθιά τους ανθρώπους με αναπηρία ” προτείνει ο πρόεδρος των ελλήνων κινητικά αναπήρων, ελπίζοντας ότι τούτη την φορά η πρότασή του θα εισακουστεί.
Μιά φωτογραφία αξίζει όσο χίλιες λέξεις. Η φωτογραφία που δημοσιεύουμε είναι η ... πρόταση προσβασιμότητας στην θάλασσα του κοσμοπολίτικου δήμου Γλυφάδας. Η απίστευτης σύλληψης κατασκευή, παραμένει ακλόνητη στην θέση της εδώ και δύο τουλάχιστον χρόνια παρά τις κατά καιρούς επαναλαμβανόμενες διαμαρτυρίες. Η ΕΟΚΑ δια του προέδρου της επιμένει ότι “πρέπει να ξεκινήσουμε από κάπου”. Γιατί όχι από την συγκεκριμένη ... ψευτοράμπα της ντροπής. Ο νεοεκλεγείς δήμαρχος έχει πλέον τον λόγο. 





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.