Τρίτη 23 Νοεμβρίου 2010

Τροφές για μια ζωή γεμάτη υγεία

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Νέα μελέτη διαπίστωσε ότι η πανίσχυρη αντιοξειδωτική ουσία άλφα-καροτίνη,που βρίσκεται στα καρότα, τα κολοκύθια, τις γλυκοπατάτες και τα ακτινίδια, μειώνει σημαντικά τον κίνδυνο θανάτου από σοβαρά νοσήματα, όπως η καρδιοπάθεια και ο καρκίνος.
Η μελέτη δείχνει ότι η ουσία αυτή διαδραματίζει καθοριστικό ρόλο στην προστασία του DNA από τις επιθέσεις που καθημερινά δέχεται από κάθε είδους αιτία (κάπνισμα, στρες, κακή διατροφή). Αυτή η ιδιότητά της εκτιμάται ότι εξηγεί την ικανότητά της να περιορίζει τις ιστικές βλάβες που μπορεί να προκαλέσουν θανατηφόρα νοσήματα.
Οι επιστήμονες από τα Κέντρα Ελέγχου & Προλήψεως των Ασθενειών (CDC) των Η.Π.Α. διαπίστωσαν ότι οι περισσότεροι άνθρωποι αντιμετωπίζουν λιγότερα επικίνδυνα προβλήματα υγείας, όταν αυξάνονται τα επίπεδα της άλφα-καροτίνης στο αίμα τους.
Η επίδραση της άλφα-καροτίνης είναι πάρα πολύ ισχυρή, με τον κίνδυνο αναπτύξεως απειλητικής για τη ζωή  ασθένειας να ελαττώνεται από 23% έως 39%.
Τα ευρήματα της νέας μελέτης δημοσιεύθηκαν χθες στη διαδικτυακή έκδοση της επιθεώρησης «Archives of Internal Medicine» - στην έντυπη έκδοσή της θα δημοσιευτούν στις 28 Μαρτίου του 2011.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.