Τρίτη 23 Νοεμβρίου 2010

Ευεργετικός ο χυμός από ρόδι

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Σύμφωνα με έρευνα που παρουσιάστηκε στο 43ο συνέδριο της Αμερικανικής Ένωσης Νεφρολογίας στο Ντένβερ, ο χυμός ροδιού μπορεί να εμποδίσει επιπλοκές σε ασθενείς με νεφρική νόσο που υποβάλλονται σε αιμοκάθαρση.
Η Batya Kristal του «Western Galilee Hospital» και η Lilach Shema μελέτησαν 101 ασθενείς που υποβάλλονταν σε αιμοκάθαρση και έπιναν χυμό ροδιού.
Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι οι ασθενείς που κατανάλωναν τον συγκεκριμένο χυμό εμφάνισαν μειωμένη φλεγμονή, ενώ η βλάβη του οξειδωτικού στρες που προκλήθηκε από τις ελεύθερες ρίζες ελαχιστοποιήθηκε. Επιπλέον, όσοι έπιναν χυμό από ρόδι είχαν λιγότερες πιθανότητες να νοσηλευτούν λόγω λοιμώξεων.
Τα ευρήματα στηρίζουν άλλες έρευνες που υποδεικνύουν ότι ο χυμός ροδιού έχει ισχυρές αντιοξειδωτικές ιδιότητες.
Πρόσφατη ανάλυση στοιχείων αποκάλυψε ότι όσοι κατανάλωναν τον ευεργετικό χυμό παρουσίασαν μειωμένη αρτηριακή πίεση καθώς και βελτίωση στο λιπιδαιμικό προφίλ, ενώ είχαν λιγότερα συμβάντα καρδιαγγειακού, γεγονός που αποδεικνύει ότι είχαν πιο υγιή καρδιά.
Ωστόσο, οι ειδικοί επισημαίνουν πως η υπερβολική κατανάλωση ποτάσιου (ουσία που βρίσκεσαι στο χυμό ροδιού) μπορεί να προκαλέσει προβλήματα σε ασθενείς με χρόνια νεφρική νόσο που υποβάλλονται σε διατροφικό περιορισμό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.