Δευτέρα 4 Ιουλίου 2016

Πλάκες Κατακόλου: Απολαμβάνουν το αγαθό της κολύμβησης μέσω του Seatrack!

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Το πρώτο τους μπάνιο με το πρωτοπόρο σύστημα Seatrac απόλαυσαν χθες στην παραλία «Πλάκες» του Κατακόλου τα μέλη και οι φίλοι του Σωματείου Παραπληγικών και Κινητικά Αναπήρων της ΠΕ Ηλείας, παρουσία πλήθους πολιτών και πολιτικών εκπροσώπων της Ηλείας.

Τα μέλη του ΔΣ του Συλλόγου δεν μπορούσαν να κρύψουν τη χαρά τους από το γεγονός ότι πλέον έχουν τη δυνατότητα όλοι οι πολίτες με κινητικά προβλήματα να απολαμβάνουν το αγαθό της θάλασσας και της κολύμβησης, εκφράζοντας τις ευχαριστίες τους προς όλους όσοι συνέβαλαν στην εγκατάσταση του μηχανισμού στην παραλία.

Όπως τονίστηκε, έγινε ένα μικρό πρώτο βήμα, καθώς απομένουν αρκετά συμπληρωματικά έργα που πρέπει να γίνουν για την καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών, ωστόσο η θάλασσα πλέον δεν είναι ανέφικτο όνειρο, αλλα πραγματικότητα. Ταυτόχρονα, οι εκπρόσωποι της αυτοδιοίκησης εξέβρασαν τη βεβαιότητα ότι ως το ερχόμενο καλοκαίρι θα υπάρχει μόνιμη εγκατάσταση Seatrac στην παραλία, ενώ στόχος η εγκατάσταση του συστήματος και σε άλλες παραλίες της Ηλείας.

Ο πρόεδρος του Σωματείου, Παντελής Παπαπαναγιώτου, φανερά συγκινημένος, εξέφρασε τις ευχαριστίες τους προς όλους τους συντελεστές του εγχειρήματος και υπογράμμισε ότι είναι μια ημέρα-σταθμός για τους ΑμεΑ, υπερτονίζοντας το «ζεστό» ενδιαφέρον του κόσμου για τις δράσεις τους.



Λίγο μετά τις 11:30, ο οργανωτικός γραμματέας του Σωματείου, Γιώργος Παπανικολόπουλος, δοκίμασε το Seatrac και απόλαυσε τα εξαιρετικά νερά του Κατακόλου, εξηγώντας το λειτουργικό μέρος του μηχανισμού, καταχειροκροτούμενος από τους παρευρισκομένους. Ο ίδιος ευχαρίστησε όλους τους συντελεστές, αποκαλύπτοντας ότι ήδη έχει κάνει 4 μπάνια, και ζήτησε από τους αρμόδιους φορείς να μεριμνήσουν ώστε το ερχόμενο καλοκαίρι η εγκατάσταση του Seatrac να αποκτήσει μόνιμο χαρακτήρα. Στη συνέχεια δοκίμασαν το μηχανισμό και έκαναν το πρώτο τους μπάνιο στη θάλασσα και τα υπόλοιπα μέλη του Σωματείου, σε κλίμα συγκίνησης και ενθουσιασμού για ένα όνειρο που έγινε πραγματικότητα.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν επίσης ο Βοηθός Περ/ρχη Ολυμπισμού, Πολιτισμού & Αθλητισμού, Δημ.Κωσταριάς, ο εντεταλμένος δημοτικός σύμβουλος Πύργου, Ν.Βλαχαντώνης, ο Α. Δ. Ηλείας, Ταξίαρχος Κων/νος Στεφανόπουλος, ο Λιμενάρχης Κατακόλου, Στ.Κουκουνάρης, κ.ά.


Πηγή: http://www.patrisnews.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.