Δευτέρα 4 Ιουλίου 2016

Δεύτερη αναγκαστική προσγείωση στα Χανιά χθες βράδυ

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Βραδιά αναγκαστικών προσγειώσεων χθες βράδυ στο αεροδρόμιο Χανιών. Μετά την πρώτη προσγείωση που έγινε από Boeing της εταιρείας Condor και για την οποία ελήφθησαν έκτακτα μέτρα ασφαλείας που περιλάμβαναν και κλείσιμο τμήματος του δρόμου που οδηγεί στο αεροδρόμιο, είχαμε και δεύτερη αναγκαστική προσγείωση.

Πρόκειται για δεύτερο Boeing που εκτελούσε το δρομολόγιο Λούτον Αγγλίας - Ηράκλειο αναγκάστηκε να αλλάξει κατεύθυνση και αντί για Ηράκλειο να προσγειωθεί Χανιά.

Συγκεκριμένα, ένα πρόβλημα που παρουσιάστηκε στο αεροσκάφος σε μηχανισμό που ευθύνεται για τη μείωση της ταχύτητάς του, ανάγκασε τον πιλότο και τον πύργο ελέγχου να αποφασίσουν να γίνει η προσγείωση στον αερολιμένα Χανίων ακι όχι στο Ηράκλειο. Τα Χανιά διαθέτουν μεγαλύτερο διάδρομο που κρίθηκε απαραίτητος για την προσγείωση του αεροσκάφους από τη στιγμή που αυτό μπορεί να αντιμετώπιζε πρόβλημα στη μείωση της ταχύτητάς του.

Μάλιστα, ο δρόμος που οδηγεί προς το αεροδρόμιο παρέμεινε κλειστός για τα αυτοκίνητα για λόγους ασφαλείας στην περίπτωση που η προσγείωση δεν έληγε αισίως κάτι που ευτυχώς δεν χρειάστηκε καθώς το Boeing "πάτησε" έδαφος με επιτυχία και χωρίς προβλήματα.


Πηγή: http://flashnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.