Δευτέρα 4 Ιουλίου 2016

Το ΠΑΜΑΚ συνδράμει τις προσπάθειες για την επιστροφή των Γλυπτών

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

«Προσθέτει το λιθαράκι του στην υποστήριξη του πάγιου αιτήματος».

Τις προσπάθειες της Ελληνικής Επιτροπής για την Επιστροφή των Γλυπτών της Ακρόπολης (ΕΕΕΓΑ) συνδράμει το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, υπογράφοντας συμφωνία τριετούς συνεργασίας με το Σωματείο. Η συμφωνία θα υπογραφεί αύριο, Τρίτη, από τον πρύτανη του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, καθηγητή Αχιλλέα Ζαπράνη και τον πρόεδρο της Ελληνικής Επιτροπής για την Επιστροφή των Γλυπτών της Ακρόπολης- ΕΕΕΓΑ, Ευάγγελο Φυλακτό.

«Το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας προσθέτει το λιθαράκι του στην υποστήριξη του πάγιου αιτήματος επιστροφής των Γλυπτών του Παρθενώνα, καθώς και στην περαιτέρω παγκόσμια προβολή και διάδοση της ιστορίας και των συμβολισμών του ιερού βράχου της Ακρόπολης. Το μνημόνιο που υπογράφουμε περιλαμβάνει δράσεις εθνικής και διεθνούς εμβέλειας με πολιτισμικό και εκπαιδευτικό περιεχόμενο», δήλωσε στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο κ. Ζαπράνης, προσθέτοντας ότι «θεωρούμε σημαντικό το κομμάτι της έρευνας, η οποία θα πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο της συμφωνίας στα σχολεία, με αντικείμενο το επίπεδο γνώσης των μαθητών για την ελληνική ιστορία και την ιστορία του βράχου της Ακρόπολης».

Η συμφωνία συνεργασίας ΠΑΜΑΚ-ΕΕΕΓΑ προβλέπει συνεργασία και υποστήριξη για την ανάληψη κοινών δράσεων ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης σε εκπαιδευτικά ιδρύματα όλων των βαθμίδων στη χώρα και στο εξωτερικό με την υποστήριξη της Ελληνικής ομογένειας, αξιοποίηση και συνεργασία χρηματοδοτούμενων επιχειρησιακών (ευρωπαϊκών και ελληνικών) προγραμμάτων, μεταφράσεις των κειμένων της ΕΕΕΓΑ που αναρτώνται στις ηλεκτρονικές της διευθύνσεις (με προτεραιότητα στην Αγγλική, Ρωσική, Γερμανική και Κινεζική Γλώσσα), συνεργασία για την ανάθεση στον εκδοτικό οίκο του Πανεπιστημίου εκδόσεων της ΕΕΕΓΑ κ.α.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.