Παρασκευή 1 Ιουλίου 2016

«Ανεύθυνα» τα δημοσιεύματα για τις συντάξεις εκπαιδευτικών

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Η απάντηση του υπουργείου Παιδείας.

«Ανεύθυνα» και «ανακριβή» χαρακτηρίζει το υπουργείο Παιδείας δημοσιεύματα που αναφέρουν ότι είναι «στον αέρα» οι συντάξεις 10.000 εκπαιδευτικών.

Συγκεκριμένα, το υπουργείο διευκρινίζει, με ανακοίνωση που εξέδωσε, πρώτον, ότι ο αριθμός των εκπαιδευτικών, πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας, που υπέβαλαν αίτηση συνταξιοδότησης ανέρχεται στους 1.350 και όχι σε 10.000. Επίσης, αναφέρεται ότι οι συντάξεις των εκπαιδευτικών που υπέβαλαν αίτηση παραίτησης από 21-4-16 έως 4-5-16 υπολογίζονται σύμφωνα με τις συνταξιοδοτικές διατάξεις του Δημοσίου όπως αυτές ίσχυαν πριν την ψήφιση του νέου νόμου [ν.4387/16 (αρ.33 παρ. 2 ν.4386/16)]. Ωστόσο, για τυχόν προβλήματα που θα προκύψουν από την εφαρμογή του νέου νόμου, ο οποίος ρυθμίζει τον χρόνο παραμονής των εκπαιδευτικών αυτών στην υπηρεσία μέχρι τις 31-8-16, το υπουργείο Παιδείας σε συνεργασία με το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους θα τα αντιμετωπίσουν σε σύντομο χρονικό διάστημα.

Σημειώνεται, ότι την προηγούμενη εβδομάδα δημοσιεύθηκε άρθρο στην εφημερίδα «Ελεύθερος Τύπος», στο οποίο γινόταν λόγος για 10.000 εκπαιδευτικούς που «κινδυνεύουν» να γυρίσουν στην αίθουσα διδασκαλίας, παρόλο που έκαναν αίτηση συνταξιοδότησης. Σύμφωνα πάντα με το δημοσίευμα, το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους «μπλόκαρε» τη διαδικασία, υποστηρίζοντας ότι θα πρέπει όλοι οι εκπαιδευτικοί να υπαχθούν στο νέο νομικό καθεστώς, κάτι που θα σήμαινε ότι κάποιοι δεν θα πληρούσαν τις προϋποθέσεις για συνταξιοδότηση και ότι όσοι δικαιούνταν να βγουν στη σύνταξη και με το νέο νόμο, θα λάμβαναν σύνταξη με βάση τα νέα δεδομένα.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.