Παρασκευή 1 Ιουλίου 2016

Μέτρα και ενέργειες της τοπικής αυτοδιοίκησης και άλλων υπηρεσιών προς όφελος των πολιτών

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Τρία χρόνια λειτουργίας για την υπηρεσία Ασύλου

Έχει καταγράψει 41.026 αιτήσεις.

Η Υπηρεσία Ασύλου συμπληρώνει τρία χρόνια λειτουργίας, καθώς στις 10 Ιουνίου 2013 καταγράφηκε η πρώτη αίτηση διεθνούς προστασίας στο Περιφερειακό Γραφείο Ασύλου Αττικής. Κατά την περίοδο αυτή η Υπηρεσία έχει καταγράψει 41.026 αιτήσεις, 11.371 από γυναίκες, 29.655 από άνδρες και 1.598 από ασυνόδευτους ανήλικους. Καθεστώς διεθνούς προστασίας είχε χορηγηθεί σε πρώτο βαθμό σε 6.828 περιπτώσεις έως το τέλος Μαΐου 2016.

Κατά τις τρείς πρώτες εβδομάδες λειτουργίας της, η Υπηρεσία Ασύλου είχε καταγράψει 500 αιτήσεις διεθνούς προστασίας, ενώ κατά την ίδια περίοδο φέτος κατέγραψε 3.201 αιτήσεις.

Έτσι, ενώ το 2013 η Υπηρεσία παρελάμβανε κατά μέσο όρο 688 αιτήσεις διεθνούς προστασίας σε μηνιαία βάση, το 2014 786, το 2015 1.100, το 2016 παρουσιάζεται σταθερή σημαντική αύξηση, με αποτέλεσμα το Μάιο 2016 να έχουν παραληφθεί 4288 αιτήσεις. Από αυτές οι 2.859 έχουν κατατεθεί στα νησιά του Αιγαίου από τις 20 Μαρτίου 2016 (δηλαδή από τη συμφωνία Ε.Ε.-Τουρκίας για την επιστροφή όσων εισήλθαν παράτυπα και μπορούν να επιστρέψουν στην Τουρκία με ασφάλεια), όπου επίσης εκκρεμούν 5.919 αιτήσεις που δεν έχουν καταγραφεί ακόμη πλήρως.

Για την εφαρμογή της συμφωνίας ΕΕ-Τουρκίας η Υπηρεσία, μαζί με το Ευρωπαϊκό Γραφείο Υποστήριξης Ασύλου (European Asylum Support Office), αναπτύσσει μεικτά κλιμάκια εξέτασης αιτήσεων διεθνούς προστασίας στα νησιά, με τη συμμετοχή εμπειρογνωμόνων από άλλα κράτη-μέλη που έχουν τη σχετική εξειδίκευση και διερμηνείς, ώστε να γίνει η διεκπεραίωση των σχετικών αιτήσεων. Ήδη έχουν αναπτυχθεί μεικτά κλιμάκια στη Λέσβο, τη Σάμο και τη Χίο, και αναμένεται και η ανάπτυξη και άλλων στη Λέρο και την Κω. Η ανάπτυξη των κλιμακίων αυτών περιλαμβάνει την εγκατάσταση και τoν τεχνικό εξοπλισμό δεκάδων θέσεων εργασίας.

Η Υπηρεσία, σε συνεργασία με την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες και το EASO, υλοποιεί πρόγραμμα προ-καταγραφής όσων βρίσκονται σε δομές φιλοξενίας στην ενδοχώρα και επιθυμούν να υποβάλλουν αίτηση διεθνούς προστασίας, μετά τον εγκλωβισμό τους στη χώρα από το Φεβρουάριο.

Υπολογίζεται ότι θα προ-καταγραφούν περίπου 50.000 αιτούντες. Η διαδικασία θα αναδείξει πόσοι αιτούντες θα μπορούν να μετεγκατασταθούν σε άλλα κράτη-μέλη, πόσοι θα μπορούν να συνενωθούν με τις οικογένειές τους σε άλλα κράτη-μέλη, πόσοι θα ζητήσουν διεθνή προστασία στην Ελλάδα προκειμένου να παραμείνουν εδώ εάν αυτή τους δοθεί, και πόσοι θα ζητήσουν να επιστρέψουν στις πατρίδες τους. Κατά τη διαδικασία αυτή γίνεται εντοπισμός των ασυνόδευτων ανηλίκων και άλλων ευάλωτων περιπτώσεων, ώστε σε συνεργασία με τις άλλες αρμόδιες κρατικές υπηρεσίες, να υπάρξει ειδική μέριμνα για αυτούς.

Αναφορικά με τη μετεγκατάσταση, που η Υπηρεσία σε συνεργασία με το EASO και το Διεθνή Οργανισμό Μετανάστευσης υλοποιεί τους τελευταίους μήνες, και αφορά κυρίως Σύρους και Ιρακινούς υπηκόους, έως τις 19 Μαρτίου είχαν αναχωρήσει από την Ελλάδα 2.191 αιτούντες, ενώ εκκρεμεί και η άμεση μεταφορά άλλων 1.608 αιτούντων.

Αναμένεται ότι τουλάχιστον 25.000 ακόμη άτομα θα μπορέσουν να ενταχθούν στο πρόγραμμα αυτό.

Σημειώνεται ότι το έργο της Υπηρεσίας περιλαμβάνει μεταξύ άλλων την έκδοση αδειών παραμονής σε δικαιούχους διεθνούς προστασίας, καθώς και την έκδοση ταξιδιωτικών εγγράφων, την αναθεώρηση ανά τριετία του κατά πόσο ισχύουν ακόμη οι αρχικοί λόγοι για τους οποίους χορηγήθηκε το καθεστώς διεθνούς προστασίας, τη συνεργασία με την Ελληνική Αστυνομία σε θέματα δημόσιας ασφάλειας στις περιπτώσεις αιτούντων άσυλο ή δικαιούχων, τη συνεργασία με τις αρχές που είναι αρμόδιες για τις συνθήκες στέγασης και τη μέριμνα για τους ασυνόδευτους ανήλικους που υποβάλλουν αίτηση ασύλου, και την εξέταση των αιτήσεων που υποβάλλονται για οικογενειακή επανένωση.

Μέσα στα τελευταία τρία χρόνια το στελεχικό δυναμικό της Υπηρεσίας έχει διπλασιαστεί, και αριθμεί σήμερα 328 υπαλλήλους, το ένα τρίτο από τους οποίους έχουν προσληφθεί μέσω προγραμμάτων που χρηματοδοτούνται από την Ευρωπαϊκή Ένωση και τον Ευρωπαϊκό Οικονομικό Χώρο. Η Υπηρεσία συνεχίζει να αναπτύσσεται, νέα γραφεία της πλέον λειτουργούν σε όλα τα νησιά όπου βρίσκονται hotspots, και νέα γραφεία θα δημιουργηθούν στο Ηράκλειο Κρήτης και στην Πάτρα.

-----------

Συνεχίζονται οι εργασίες στην εσωτερική περιφερειακή Θεσσαλονίκης

Θα διαρκέσουν έως την Παρασκευή 8 Ιουλίου.

Θα συνεχιστούν και την ερχόμενη εβδομάδα οι εργασίες συντήρησης στην εσωτερική περιφερειακή οδό της Θεσσαλονίκης.

Συγκεκριμένα θα γίνει κοπή βλάστησης στο οδικό τμήμα μεταξύ του ανισόπεδου κόμβου Αεροδρομίου - Ν. Μουδανιών (Κ12) και του ανισόπεδου κόμβου στα Κωνσταντινουπολίτικα (Κ10) και με κατεύθυνση προς τα δυτικά. Αποκατάσταση προστατευτικών στηθαίων, χωματουργικές εργασίες και καθαρισμός θα γίνουν στο οδικό τμήμα μεταξύ του ανισόπεδου κόμβου στην Τούμπα (Κ9) και του ανισόπεδου κόμβου Αεροδρομίου - Ν. Μουδανιών (Κ12), με κατεύθυνση προς τα ανατολικά.

Σημειώνεται ότι την άλλη Παρασκευή οι εργασίες θα ολοκληρωθούν ως τις 12:00 το μεσημέρι.

-----------

Ολοκληρώνονται το 2017 οι μελέτες για τις στάσεις της θαλάσσιας αστικής συγκοινωνίας στη Θεσσαλονίκη

Οι εν λόγω εργασίες θα ολοκληρωθούν μέχρι το τέλος του 2018.

Ολοκληρώνονται στις αρχές του 2017 οι μελέτες για τις στάσεις της θαλάσσιας αστικής συγκοινωνίας στον Θερμαϊκό κόλπο, όπως επισημαίνει στο ΑΠΕ - ΜΠΕ ο πρόεδρος της «Εγνατία Οδός Α.Ε.», Απόστολος Αντωνούδης.

«Υπολογίζουμε σε δημοπράτηση του έργου κατασκευής των στάσεων εντός του 2017 και, εφόσον αναδειχτεί ο ανάδοχος που θα προχωρήσει στην κατασκευή, εκτιμούμε ότι οι εν λόγω εργασίες θα ολοκληρωθούν μέχρι το τέλος του 2018», αναφέρει.

Ερωτηθείς για το φορέα που θα λειτουργήσει τελικά τη θαλάσσια αστική συγκοινωνία, διευκρινίζει ότι τις διαδικασίες ανάδειξής του θα αναλάβουν οι κύριοι του έργου, που είναι η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και οι Δήμοι Θεσσαλονίκης, Καλαμαριάς και Θερμαϊκού. «Αν όλα πάνε καλά θα βλέπουμε τα καραβάκια το 2019 στο Θερμαϊκό» προσθέτει.

Σημειώνει πάντως, ότι το σχήμα αναμένεται να διευρυνθεί με τη συμμετοχή των Δήμων Δέλτα, Πυλαίας - Χορτιάτη και Θέρμης γιατί πέρα από τις 6 στάσεις που προβλέπονταν αρχικά, θα προστεθούν άλλες τέσσερις. «Οι προτάσεις για τις νέες στάσεις προέκυψαν εντός του 2015, καθώς εκδηλώθηκε ενδιαφέρον από τους αντίστοιχους δήμους, συνεπώς θα συμπεριληφθούν στις μελέτες που κάνουμε. Επιπλέον πρέπει να γίνει μελέτη οικονομικής βιωσιμότητας και θα πρέπει να υποστηριχτεί το έργο για να έχει ένα αίσιο τέλος καθώς απαιτούνται έργα συγκοινωνιακά, πάρκινγκ, λεωφορειακές γραμμές, μέσω των οποίων θα προσεγγίζει κανείς τις στάσεις», υπογραμμίζει.

Ειδικά για τις στάσεις της θαλάσσιας συγκοινωνίας ο διευθυντής στρατηγικού σχεδιασμού υποδομών και μεταφορών της Θεσσαλονίκης της «Εγνατία Οδός Α.Ε.», Μιχάλης Τσιτώτας, επισημαίνει στο ΑΠΕ - ΜΠΕ ότι οι στάσεις που μελετήθηκαν σε πρώτη φάση προβλέπεται να γίνουν στην Πλατεία Ελευθερίας, το δημαρχιακό μέγαρο, το Μέγαρο Μουσικής, τη μαρίνα Καλαμαριάς, το αεροδρόμιο και τους Νέους Επιβάτες.

Παράλληλα διερευνάται η υλοποίηση και πρόσθετων στάσεων στο Δήμο Δέλτα και στο Δήμο Πυλαίας - Χορτιάτη αλλά και στη Μηχανιώνα και τη Μίκρα.

Για τη χρηματοδότηση του έργου κατασκευής των στάσεων ο κ. Αντωνούδης διευκρινίζει ότι έχουν δεσμευτεί 4 εκατ. ευρώ από ευρωπαϊκά κονδύλια και τονίζει ότι θα χρειαστεί επιπλέον χρηματοδότηση που θα πρέπει να εξασφαλιστεί εντός του 2017.

Σε ό,τι αφορά τις ενδεχόμενες επιπτώσεις στο περιβάλλον και τις ακτές από τη δημιουργία των υποδομών των στάσεων και των υπόλοιπων τεχνικών έργων (κυματοθραύστες, εξέδρες), ο κ. Τσιτώτας διευκρινίζει ότι οι προβλέψεις για τέτοιου είδους ζητήματα λαμβάνονται από την περιβαλλοντική μελέτη, η οποία θα προβλέπει όλα τα απαιτούμενα μέτρα που πρέπει να ληφθούν υπόψη κατά τη μελέτη και κατασκευή του έργου για να ελαχιστοποιηθεί η περιβαλλοντική όχληση που θα μπορούσε να προκύψει.

Οι κ.κ. Αντωνούδης και Τσιτώτας μιλούν απόψε σε σχετική δημόσια εκδήλωση που διοργανώνει η δημοτική κίνηση «Συμπολιτεία Θερμαϊκού», στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου Θερμαϊκού, στους Νέους Επιβάτες.

-----------

Πράσινο «φως» στο σχέδιο αποκατάστασης του εμπορικού τριγώνου του δήμου Αθηναίων

Καμίνης: Θέλουμε να κάνουμε μία ολοκληρωμένη παρέμβαση στην πόλη.

Φθορές σε δάπεδα, καθιζήσεις δρόμων και πεζοδρομίων, κακότεχνες αποκαταστάσεις, κατάληψη πεζοδρόμων από αυτοκίνητα, εμπορεύματα και τραπεζοκαθίσματα, παράνομες κατασκευές σε στοές.

Αυτή είναι η εικόνα που παρουσιάζει σήμερα σε πολλά σημεία το ιστορικό εμπορικό τρίγωνο του κέντρου της Αθήνας και την οποία θέλει να αλλάξει ο δήμος Αθηναίων μέσα από το σχέδιο αποκατάστασης της περιοχής.

Το σχέδιο αποκατάστασης του ιστορικού εμπορικού τριγώνου της Αθήνας στην περιοχή ανάμεσα στο Σύνταγμα, την Ομόνοια και το Μοναστηράκι παρουσιάστηκε σήμερα στο Κεντρικό Συμβούλιο Νεωτέρων Μνημείων, τα μέλη του οποίου το ενέκριναν θέτοντας ορισμένους επιμέρους όρους.

Το σχέδιο αποκατάστασης θα γίνει σε πρώτη φάση πιλοτικά σε μια έκταση 110 στρεμμάτων που περικλείεται από τις οδούς Ευρυπίδου, Πραξιτέλους, Λέκκα, Αθηναΐδος, Αγίας Ειρήνης και Αθηνάς. Η φιλοσοφία της παρέμβασης είναι όχι απλώς να περιορίζεται σε τεχνικές και αισθητικές επεμβάσεις, αλλά να περιλαμβάνει ένα σύνολο δράσεων. Ιδιαίτερη σημασία θα δοθεί στον περιορισμό της αυθαιρεσίας και παραβατικότητας.

Όπως εξήγησε ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης, ενώπιον του συμβουλίου, "θέλουμε να κάνουμε μια ολοκληρωμένη παρέμβαση σε μια περιοχή που βρίσκεται στην καρδιά του εμπορικού και ιστορικού κέντρου της Αθήνας και όπου μέχρι τώρα γίνονταν αποσπασματικές παρεμβάσεις. Θέλουμε να δώσουμε την εικόνα μιας πόλης, όπως θα έπρεπε να είναι μια σύγχρονη ευρωπαϊκή πόλη". Ο ίδιος πρόσθεσε ότι στόχος είναι η δράση αυτή να επεκταθεί σε όλο το τρίγωνο Σύνταγμα - Ομόνοια - Μοναστηράκι και στη συνέχεια και στο υπόλοιπο ιστορικό κέντρο, όπως την Πλάκα και το Θησείο.

«Αν αυτό το σχέδιο πάει καλά, θα έχουμε μια νέα Αθήνα", σχολίασε η γενική γραμματέας του υπουργείου Πολιτισμού Μαρία Βλαζάκη, και ο δήμαρχος Αθηναίων παρατήρησε από την πλευρά του ότι "το ζητούμενο είναι πώς θα κρατήσουμε την ισορροπία ανάμεσα στην ιστορικότητα και σε μια ισορροπημένη ανάπτυξη».

Το σχέδιο, που είχε πρωτοπαρουσιαστεί τον περασμένο Νοέμβριο, αφορά σε βελτιωτικές παρεμβάσεις που θα γίνουν στο επίπεδο των υποδομών, της λειτουργίας, της συντήρησης και της φύλαξης της περιοχής. Μεταξύ άλλων θα πραγματοποιηθούν διαμόρφωση πεζοδρόμων, ανακατασκευή ασφαλτοτάπητα και επισκευή πεζοδρομίων, μικρές επισκευές, διαμορφώσεις δρόμων ήπιας κυκλοφορίας, ανάδειξη ιστορικών στοιχείων της περιοχής, ενίσχυση φύτευσης και οδοφωτισμού, ανανέωση αστικού εξοπλισμού, χωροθέτηση στάθμευσης ποδηλάτων και εικαστικές παρεμβάσεις. Επίσης, θα γίνει αποκατάσταση της προσβασιμότητας, οργάνωση της τροφοδοσίας των καταστημάτων, οργάνωση της καθαριότητας και αποκομιδής απορριμμάτων, οργάνωση χώρων τραπεζοκαθισμάτων, έλεγχος της παραβατικότητας και επιβολή κυρώσεων.

Επιφυλάξεις διατύπωσε η γενική διευθύντρια του υπουργείου Πολιτισμού, Ευγενία Γατοπούλου, η οποία επισήμανε ότι θα έπρεπε το σχέδιο να ξεκινήσει με ένα master plan, που θα επιλύσει θέματα χρήσεων γης και στάθμευσης.

«Προτιμήσαμε με βάση το υφιστάμενο θεσμικό πλαίσιο να κάνουμε μια ταχεία παρέμβαση γιατί η περιοχή κινδυνεύει να εκφυλιστεί, όπως του Ψυρρή ή το Γκάζι. Δεχόμαστε διαρκώς αιτήσεις για καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος. Πρέπει να προλάβουμε να δείξουμε ότι εκεί λειτουργεί η νομιμότητα ως κίνητρο για τον καλό επιχειρηματία και ως αντικίνητρο για τον ασυνείδητο», εξήγησε ο Γιώργος Καμίνης και πρόσθεσε ότι σε ιδιόκτητο κτίριο του δήμου στην οδό Αιόλου θα εγκατασταθεί ειδικό γραφείο για την περιοχή, που θα επιτηρεί σε καθημερινή βάση το τί γίνεται.

Ο εκπρόσωπος του ΤΕΕ στο συμβούλιο Νίκος Φιντικάκης, υπογράμμισε από την πλευρά του την ανάγκη προκήρυξης αρχιτεκτονικού διαγωνισμού και της περαιτέρω επιστημονικής επεξεργασίας στους τομείς της φυσικής περιβάλλοντος, της κυκλοφοριακής αντιμετώπισης, της αρχιτεκτονικής, μορφολογικής επεξεργασίας και της πολεοδομικής αντιμετώπισης.

Οι παρεμβάσεις είναι προϋπολογισμού 2,6 εκατομμυρίων ευρώ, κονδύλια που όπως εξήγησε ο δήμαρχος Αθηναίων έχουν ήδη βρεθεί τόσο από πόρους του δήμου, όσο και από ιδιωτικούς πόρους.

-----------

Παρεμβάσεις σε σχολεία του Γαλατσίου με γνώμονα την ασφάλεια των μαθητών

Στόχος του έργου η αποκατάσταση κάθε είδους φθορών
.

Προγραμματική σύμβαση για την επισκευή αύλειων χώρων σχολικών κτιρίων του δήμου Γαλατσίου, συνολικού προϋπολογισμού 165.000 ευρώ, υπέγραψαν η περιφερειάρχης Αττικής Ρένα, Δούρου, και ο δήμαρχος, Γιώργος Μαρκόπουλος.

Στόχος του έργου είναι η αποκατάσταση κάθε είδους φθορών που έχουν δημιουργηθεί λόγω του χρόνου από την καθημερινή και συνεχή χρήση τους, και η διαμόρφωσή τους, ώστε να εξασφαλίζεται η ασφάλεια των συνθηκών χρήσης τους από τους μαθητές.

Συγκεκριμένα, περιλαμβάνει εργασίες στους αύλειους χώρους τεσσάρων δημοτικών σχολείων, οι οποίοι λειτουργούν πλέον των 10 ετών και αφορούν, μεταξύ άλλων, επίστρωση αθλητικού δαπέδου, συντήρηση αθλητικού εξοπλισμού, εξωτερικούς χρωματισμούς, επισκευή-αποκατάσταση δικτύου απορροής ομβρίων, καθώς και συντήρηση καθιστικών.

-----------

Η «Αποστολή» στηρίζει 2674 οικογένειες στη Θράκη και στο Β. Αιγαίο

Διανεμήθηκαν 2.983 πακέτα τροφίμων.

Mε την παράδοση δεμάτων σε 200 οικογένειες στη Λήμνο ολοκληρώθηκε, η πρώτη παράδοση τροφίμων στη Θράκη και στα νησιά του Βορείου Αιγαίου, που υλοποιεί η «Αποστολή» σε συνεργασία με τις κατά τόπους Ιερές Μητροπόλεις. Στην πρώτη παράδοση διανεμήθηκαν 2.983 πακέτα τροφίμων, σε 2674 οικογένειες.

Η “Αποστολή”, μέσω προγραμματικής σύμβασης που έχει υπογράψει με το Υπουργείο Εργασίας, παρέχει ξηρά, νωπά και κατεψυγμένα τρόφιμα σε οικογένειες της Θράκης και των νησιών του Βορείου Αιγαίου που αντιμετωπίζουν σοβαρά οικονομικά προβλήματα. Σε συνεργασία με τις κατά τόπους Ιερές Μητροπόλεις στην Αλεξανδρούπολη, Ορεστιάδα, Διδυμότειχο, Κομοτηνή, Ξάνθη, Λέσβο, Χίο και Λήμνο, πραγματοποιήθηκε διαδικασία συλλογής αιτήσεων από άτομα που αδυνατούν να καλύψουν τις διατροφικές ανάγκες της οικογένειάς τους και μέσω οικονομικών και κοινωνικών κριτηρίων αναδείχθηκαν οι ωφελούμενοι του εν λόγω προγράμματος.

Από τον Ιούνιο μέχρι και τον Δεκέμβριο, οι ωφελούμενοι θα λαμβάνουν μηνιαίως ξηρά και νωπά τρόφιμα, όπως όσπρια, ζυμαρικά, λάδι, γάλα, τυρί κ.α.

Τις ευχαριστίες τους προς τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδας κ. Ιερώνυμo και την «Αποστολή», εξέφρασαν οι Μητροπολίτες της Θράκης και των νησιών Β. Αιγαίο επισημαίνοντας ;oτι: «Η Εκκλησία είναι η μάνα μας και η πνευματική μας τροφός, η οποία -μαζί με το σώμα και το αίμα του Χριστού το οποίο μας μεταγγίζει εις εφόδιο ζωής αιωνίου- δεν αδιαφορεί και για την καθημερινότητα της ζωής των ανθρώπων. Γι’ αυτό σε συνεργασία με την Αρχιεπισκοπή και την «Αποστολή» υλοποιούμε αυτό το πρόγραμμα».

Ο Γενικός Διευθυντής της Αποστολής κ. Κωνσταντίνος Δήμτσας, χαρακτήρισε : προτεραιότητά την ανακούφιση των εμπερίστατων οικογενειών στις ακριτικές περιοχές. Και πρόσθεσε « Σε μια εξαιρετικά δύσκολη εποχή για την Ελλάδα μέλημα μας είναι να σταθούμε ο ένας στο πλευρό του άλλου. Θα ήθελα να ευχαριστήσω τους Σεβασμιώτατους για την άριστη συνεργασία που έχουμε στην υλοποίηση του προγράμματος αυτού καθώς και το δίκτυο εθελοντών που έχει κινητοποιηθεί για την στήριξη των μηνιαίων διανομών».

-----------

Πληρωμές 20,4 εκατ. ευρώ σε αγρότες από τον ΟΠΕΚΕΠΕ

Πώς μοιράστηκαν τα ποσά.

Το ποσό των 20,4 εκατ. ευρώ καταβλήθηκε τις τελευταίες ημέρες σε αγρότες από τον Οργανισμό Πληρωμών και Ελέγχου Κοινοτικών Ενισχύσεων Προσανατολισμού και Εγγυήσεων (ΟΠΕΚΕΠΕ).

Αναλυτικότερα, 6 εκατ. ευρώ πληρώθηκαν στους δικαιούχους καλλιεργητές του «καθεστώτος μικρών νησιών του Αιγαίου», 12,2 εκατ. ευρώ στους δικαιούχους συνδεδεμένων ενισχύσεων και 2,2 εκατ. ευρώ για τη στήριξη κτηνοτρόφων που το ζωϊκό τους κεφάλαιο έχει υποστεί ζημιά εξαιτίας της οζώδους δερματίτιδας.

Παράλληλα, σύμφωνα με τη σχετική ενημέρωση του Οργανισμού, έχουν ξεκινήσει οι πληρωμές ανειλημμένων υποχρεώσεων του προηγούμενου Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης που έχουν ενταχθεί στο νέο Πρόγραμμα 2014-2020. Συγκεκριμένα, γίνονται πληρωμές για τα Σχέδια Βελτίωσης και θα συνεχιστούν με τις επενδύσεις της Μεταποίησης, τα Δημόσια Έργα, το Leader και την Εξισωτική Αποζημίωση.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr , http://www.newsbeast.gr , http://www.newsbeast.gr , http://www.newsbeast.gr , http://www.newsbeast.gr , http://www.newsbeast.gr , http://www.newsbeast.gr , 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.