Παρασκευή 1 Ιουλίου 2016

Χουλιαράκης: Δεν έχουμε λάβει τα ισοδύναμα για τα ειδικά μισθολόγια

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Δεν έχει παραλάβει ακόμη το υπουργείο Οικονομικών τις προτάσεις των αρμόδιων υπουργείων για την αναστολή των μισθολογικών προαγωγών του στρατιωτικού προσωπικού των Ενόπλων Δυνάμεων για τη διετία 2017-2018 και τα άλλα ειδικά μισθολόγια, αλλά υπάρχει περιθώριο τριών μηνών για να τις καταθέσουν, ενημέρωσε τη Βουλή ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Γιώργος Χουλιαράκης.

Παράλληλα, ανακοίνωσε ότι «ολοκληρώνεται η επεξεργασία του υπουργείου Οικονομικών με στόχο να ψηφιστούν τα νέα ειδικά μισθολόγια πριν από το τέλος του 2016» και να ισχύσουν από την 1-1-2017.

Απαντώντας στην ερώτηση του βουλευτή της Ν.Δ. Θανάση Δαβάκη, ο αναπληρωτής υπουργός υπενθύμισε ότι πρέπει να υπάρξουν «ισοδύναμες δημοσιονομικές παρεμβάσεις».

«Δεν είμαστε αρμόδιοι για την επεξεργασία των προτάσεων αυτών. Θα μεριμνήσουν τα αρμόδια υπουργεία τις δικές τους προτάσεις. Το υπουργείο Οικονομικών δεν έχει παραλάβει προτάσεις με ισοδύναμα αντισταθμιστικά μέτρα, αλλά είμαστε βέβαιοι ότι αυτό θα γίνει σύντομα» τόνισε.

«Μας δώσατε είδηση, γιατί δεν ήταν σε αόριστο χρόνο η αναφορά του υπουργού Άμυνας» σχολίασε ο προεδρεύων Νικήτας Κακλαμάνης.

«Η αναφορά Καμμένου ήταν ότι «έχω βρει τους κωδικούς και τους έχω στείλει στο υπουργείο Οικονομικών», είπε ο κ. Δαβάκης, εκτιμώντας ότι μετά την απάντηση του Χουλιαράκη «τα εν ενεργεία και εν αποστρατεία στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων πρέπει να ανησυχούν περισσότερο».

«Και εγώ έχω ακούσει τον υπουργό να τοποθετείται και να τοποθετείται με νούμερα, περιμένω» απάντησε ο Γιώργος Χουλιαράκης δηλώνοντας ότι «είμαι βέβαιος ότι οι αρμόδιοι υπουργοί Άμυνας, Παιδείας, Δικαιοσύνης θα μεριμνήσουν. Έχουν άφθονο χρόνο, έχουν διάστημα τριών μηνών, να καταθέσουν τις δικές τους προτάσεις. Οι προτάσεις πρέπει να είναι μέτρα μόνιμου χαρακτήρα».---------

Τι απαντά το ΥΠΟΙΚ για τα ειδικά μισθολόγια: Υπάρχει τρίμηνο περιθώριο για την εξεύρεση ισοδύναμων


Απάντηση στα δημοσιεύματα που θέλουν τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών, Γιώργο Χουλιαράκη να δήλωσε πως «δεν υπάρχουν ισοδύναμα για να μην παγώσουν οι μισθοί στις Ένοπλες Δυνάμεις (ειδικά μισθολόγια) δίνει το υπουργείο Οικονομικών.

Σε ανακοίνωσή του αναφέρει «για την αποκατάσταση της αλήθειας, παρατίθεται η τοποθέτηση του κ. Χουλιαράκη, όπως περιλαμβάνεται στα από 01.07.2016 πρακτικά της Βουλής.

«Ο ν. 4393/2016 προβλέπει το πάγωμα των ειδικών μισθολογίων μόνο σε περίπτωση –και το τονίζω- που τα αρμόδια υπουργεία δεν προσδιορίσουν δημοσιονομικές παρεμβάσεις ισοδύναμης καθαρής εξοικονόμησης δαπανών μόνιμου χαρακτήρα και έχουν βέβαια το περιθώριο να το κάνουν αυτό από σήμερα 1/7/2016 έως το τέλος του Σεπτεμβρίου του 2016, δηλαδή ακριβώς τρεις μήνες.

Το υπουργείο Οικονομικών δεν είναι αρμόδιο για την επεξεργασία των προτάσεων αυτών. Εμείς είμαστε βέβαιοι ότι τόσο το υπουργείο Εθνικής Άμυνας όσο και τα άλλα αρμόδια υπουργεία, θα μεριμνήσουν και θα καταθέσουν στο υπουργείο Οικονομικών τις δικές τους προτάσεις για αξιολόγηση».

Πηγή: http://www.enikos.gr και http://www.enikonomia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.