Τετάρτη 29 Ιουνίου 2016

Ειδικές πινακίδες κυκλοφορίας για τους πεζούς χρήστες smartphones

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Η χρήση των smartphones δεν είναι επικίνδυνη μόνο για όσους οδηγούν, αλλά και για τους πεζούς. Είναι αρκετές οι περιπτώσεις τραυματισμών αλλά και θανάτων, ανθρώπων οι οποίοι δεν είχαν τα μάτια τους στο δρόμο, καθώς ασχολούνταν με το κινητό τους.

Διάφορες πόλεις ανά τον κόσμο προσπαθούν να βρουν λύσεις για να κάνουν την καθημερινότητα των πολιτών τους λίγο πιο εύκολη αλλά και ασφαλή. Έχουμε δει ειδικές λωρίδες στα πεζοδρόμια για όσους περπατούν και γράφουν στο κινητό, στο New Jersey προτάθηκε ένας νόμος, ο οποίος δεν θα επιτρέπει στους πεζούς να περπατάνε και να στέλνουν μηνύματα στο κινητό, με τους παραβάτες να κινδυνεύουν με πρόστιμα και φυλάκιση, ενώ η Γερμανία δημιούργησε ειδικά φανάρια για τους χρήστες smartphones.

Σειρά παίρνει η Νότια Κορέα, όπου η κυβέρνηση αποφάσισε να ακολουθήσει έναν πιο παραδοσιακό τρόπο για να προειδοποιήσει τους πολίτες της. Δημιούργησε ειδικές πινακίδες κυκλοφορίας που προειδοποιούν για τους κινδύνους του texting όταν περπατάς.

Οι αρχές υποστηρίζουν ότι οι ειδικές πινακίδες έχουν σχεδιαστεί για να υποδείξουν στους χρήστες smartphones με μια ματιά, ποιοι είναι οι κίνδυνοι που διατρέχουν και στις πινακίδες θα προστεθεί η φράση «Warning: Be careful while using a Smartphone while Walking» και «Walk Safely». Οι πινακίδες θα τοποθετηθούν σε κεντρικά σημεία, όπου τέτοιου είδους ατυχήματα συμβαίνουν πιο συχνά.


Πηγή: http://www.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.