Τετάρτη 29 Ιουνίου 2016

Την Παρασκευή η καταβολή των μειωμένων μερισμάτων σε 257.755 δικαιούχους

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Με καθυστέρηση δύο ημερών, την Παρασκευή 1η Ιουλίου και όχι σήμερα, Τετάρτη 29 Ιουνίου, όπως ήταν ο αρχικός προγραμματισμός, πρόκειται να γίνει η καταβολή των μερισμάτων σε 257.755 δικαιούχους.

Η διοίκηση του Μετοχικού Ταμείου Πολιτικών Υπαλλήλων (ΜΤΠΥ), αποφάσισε με τη σύμφωνη γνώμη και του υπουργείου Εργασίας, σε αυτή την αλλαγή στην ημερομηνία της καταβολής του μερίσματος, για να προλάβει να εισπράξει το σύνολο των εσόδων που προκύπτουν από τις ασφαλιστικές εισφορές που αποδίδουν οι εν ενεργεία δημόσιοι υπάλληλοι και στη συνέχεια να καταβάλλει τα περίπου 63.000.000 ευρώ που απαιτούνται για να πραγματοποιηθεί η συγκεκριμένη τριμηνιαία καταβολή.

Έτσι, οι δικαιούχοι και θα λάβουν με καθυστέρηση το μέρισμά τους, ενώ έχει ήδη αποφασιστεί να υποστούν και νέες περικοπές. Όπως έχει γίνει γνωστό, οι μειώσεις πρόκειται να κυμανθούν στα επίπεδα του 59% κατά μέσο όρο, με το μέσο νέο μέρισμα να διαμορφώνεται σε 82,46 ευρώ, αισθητά μικρότερο από τα 201,17 ευρώ που ήταν έως τώρα.

Οι περικοπές θα έχουν αναδρομική ισχύ από την 1.1.2016. Τα αχρεωστήτως καταβληθέντα ποσά που εισέπραξαν οι δικαιούχοι κατά το α' τρίμηνο του τρέχοντος έτους, θα παρακρατηθούν σε δύο, ισόποσες, δόσεις, αρχικά στην καταβολή του Σεπτεμβρίου και στη συνέχεια τον Δεκέμβριο.

Σήμερα εξάλλου στις 10 το πρωί έχει προγραμματιστεί συγκέντρωση διαμαρτυρίας από την ΑΔΕΔΥ και το σύλλογο συνταξιούχων, έξω από το κτίριο του ΜΤΠΥ, στην οδό Λυκούργου.


Πηγή: http://www.enikonomia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.