Τετάρτη 29 Ιουνίου 2016

Συνεχίζονται οι στάσεις εργασίας σε τρένα και προαστιακό

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Την Τετάρτη 6 Ιουλίου έχει κηρυχθεί 24ωρη απεργία.

Συνεχίζονται και σήμερα οι στάσεις εργασίας των εργαζομένων στα τρένα και τον προαστικό, οι οποίοι αντιδρούν στην επικείμενη ιδιωτικοποίηση των εταιρειών ΕΕΣΣΤΥ και ΤΡΑΙΝΟΣΕ.

Οι στάσεις έγιναν σήμερα από 5:00-8:00 και θα συνεχιστούν 13:00-16:00 και 21:00-00:00. Θα γίνουν επίσης αύριο αλλά και την Τρίτη 5 Ιουλίου. Για τις ημέρες αυτές αναμένεται να υπάρξουν τροποποιήσεις και ματαιώσεις δρομολογίων

Επίσης 24ωρη απεργία έχει εξαγγελθεί για την Τετάρτη 6 Ιουλίου, ημέρα υποβολής των δεσμευτικών προσφορών για τις δυο εταιρείες. Την ημέρα αυτή δεν θα πραγματοποιηθεί κανένα δρομολόγιο όλου του σιδηροδρομικού δικτύου, των αμαξοστοιχιών του προαστιακού της Αθήνας, της Θεσσαλονίκης και της Πάτρας, καθώς και τα δρομολόγια προς το αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος.

Οι εργαζόμενοι διεκδικούν επίσης την μη υπαγωγή του ΟΣΕ και κατ' επέκταση της ΕΡΓΟΣΕ στην Ελληνική Εταιρεία Συμμετοχών και Περιουσίας Α.Ε., την μη κατάργηση του εσωτερικού κανονισμού λειτουργίας της Ελληνικής Εταιρείας Συντήρησης Σιδηροδρομικού Τροχαίου Υλικού Α.Ε., την υπογραφή συλλογικής σύμβασης εργασίας η οποία έχει λήξει εδώ και ένα χρόνο, την πρόσληψη προσωπικού και την συντήρηση του τροχαίου υλικού, την μη προώθηση Κανονισμού Κίνησης, ο οποίος υποβαθμίζει την ασφάλεια της κυκλοφορίας του ελληνικού σιδηροδρόμου.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.