Πέμπτη, 30 Ιουνίου 2016

Το Facebook “κρυφοκοιτάζει” τα προσωπικά σας μηνύματα;

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Εάν νομίζατε ότι το inbox σας στο Facebook είναι απροσπέλαστο από αδιάκριτα μάτια, τότε μάλλον θα απογοητευτείτε με τα πρόσφατα ευρήματα ερευνητή ασφαλείας, που κατάφερε να “κρυφοκοιτάξει” σε ιδιωτικές συνομιλίες χρηστών.

Συγκεκριμένα, ο ερευνητής Inti De Ceukelaire εξηγεί λεπτομερώς μέσω ανάρτησης του σε blog, πως ακριβώς κατάφερε να δει ιδιωτικούς συνδέσμους που μοιράστηκαν μεταξύ τους χρήστες του δημοφιλούς κοινωνικού δικτύου, χρησιμοποιώντας το λογισμικό crawler της πλατφόρμας.

Μέσω των δοκιμών του, o De Ceukelaire κατάφερε να αποκτήσει πρόσβαση σε διάφορους συνδέσμους χρηστών του Facebook, είτε αυτοί παραπέμπουν σε βίντεο με γάτες, είτε σε ειδήσεις, είτε ακόμα και σε ιδιωτικά αρχεία στο Google Docs.

Όταν ο ερευνητής επικοινώνησε με το Facebook προκειμένου να ανακοινώσει τα ευρήματά του, η εταιρεία απάντησε ότι δεν υπάρχει κάποιο bug στην υλοποίησή της, αλλά επίτηδες έχει σχεδιαστεί έτσι η πλατφόρμα, ώστε να είναι ευκολότερη η απόρριψη μηνυμάτων spam και άλλων κακόβουλων συνδέσμων.

Ωστόσο, αυτό δεν αλλάζει το γεγονός ότι οι σύνδεσμοι που μοιράζονται οι χρήστες του Facebook, είναι πολύ εύκολο να εμφανιστούν από τρίτους. Για τον λόγο αυτό, καλό θα ήταν να μην μοιράζεστε links προς αρχεία και τοποθεσίες Web με εξαιρετικά ευαίσθητα δεδομένα, μέσω των κοινωνικών δικτύων.


Πηγή: http://www.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.