Πέμπτη 30 Ιουνίου 2016

ΕΣΑμεΑ: Έναρξη προγράμματος κοινωφελούς Χαρακτήρα σε Δήμους και σε Υπηρεσίες Α’ υποδοχής 2.500 θέσεων

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Ανακοίνωση 27.06.2016


Από τον ΟΑΕΔ δημοσιεύθηκε Δημόσια Πρόσκληση προγραμμάτων Κοινωφελούς Χαρακτήρα που αφορά στη δημιουργία 2.500 θέσεων πλήρους απασχόλησης, μέσω της πρόσληψης προσωπικού σε Δήμους και Υπηρεσίες Α' υποδοχής, ασύλου και διαχείρισης προσφυγικών ροών, για το χρονικό διάστημα οκτώ μηνών.

Η διαδικασία υποβολής των αιτήσεων από τους ενδιαφερόμενους, εγγεγραμμένους στο μητρώο του ΟΑΕ∆ ανέργους, ηλικίας 18 ετών και άνω ξεκίνησε ήδη και λήγει στις 12 το μεσημέρι της Δευτέρας 4 Ιουλίου 2016. Η υποβολή των αιτήσεων γίνεται αποκλειστικά μέσω του διαδικτύου στην ιστοσελίδα του ΟΑΕ∆ (www.oaed.gr ) χρησιμοποιώντας το σχετικό πεδίο υποβολής ηλεκτρονικής αίτησης.

Οι ωφελούμενοι επιλέγονται και κατατάσσονται στον Πίνακα Κατάταξης Ανέργων με βάση τα επτά αντικειμενικά κριτήρια κατάταξης:
1) Το χρονικό διάστημα συνεχόμενης εγγεγραμμένης ανεργίας του ωφελούμενου με ανώτατο όριο τους 60 μήνες.
2) Το χρονικό διάστημα συνεχόμενης εγγεγραμμένης ανεργίας του/της συζύγου των ανέργων της πρώτης κατηγορίας, με ανώτατο όριο τους 60 μήνες.
3) Την αναπηρία (του υποψήφιου ωφελούμενου) σε ποσοστό 50% και άνω.
4) Το ετήσιο εισόδημα, ατομικό ή οικογενειακό.
5) Την ηλικία.
6) Τον αριθμό των ανήλικων τέκνων.
7) Τον αριθμό των εξαρτώμενων τέκνων ΑμεΑ (ανηλίκων ή /και ενηλίκων) με ποσοστό αναπηρίας 67% και άνω.

Το σύστημα επιλογής βασίζεται στη μοριοδότηση των συγκεκριμένων κριτηρίων με αντικειμενικό και διαφανή τρόπο με τη χρήση μηχανογραφικού λογισμικού του ΟΑΕ∆. Περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα, τις προϋποθέσεις και τη διαδικασία προσλήψεων οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να αναζητήσουν στην ιστοσελίδα του Οργανισμού Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού http://www.oaed.gr/-/programma-koinophelous-charaktera-se-demous-kai-se-yperesies-a-ypodoches-asylou-kai-diacheirises-prosphygikon-roon-a-kyklos-gia-2-500-theseis-ergasias 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.