Πέμπτη, 30 Ιουνίου 2016

ΕΣΑμεΑ: Διαμαρτυρία και προτάσεις για βρεφονηπιακούς και ΚΔΑΠ-ΜΕΑ

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Δελτίο Τύπου 29.06.2016

Αρ. Πρωτ.: 1013

Τη διαμαρτυρία της για το γεγονός ότι η Ε.Σ.Α.μεΑ, για δεύτερη συνεχή χρονιά, δεν κλήθηκε στη διαβούλευση της Δράσης «Εναρμόνιση οικογενειακής και επαγγελματικής ζωής», που ορίζει τη διαδικασία εφαρμογής της Δράσης στους Βρεφικούς και Βρεφονηπιακούς Σταθμούς, τους Βρεφονηπιακούς Σταθμούς Ολοκληρωμένης Φροντίδας, τους Παιδικούς Σταθμούς, τα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών (Κ.Δ.Α.Π.) και τα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών με Αναπηρία (Κ.Δ.Α.Π. - Μ.Ε.Α.)., εκφράζει με επιστολή της στα συναρμόδια υπουργεία.

Ως αποτέλεσμα της μη συμμετοχής του αντιπροσωπευτικού αναπηρικού φορέα στη διαμόρφωση του Συστήματος Διαχείρισης, Αξιολόγησης, Παρακολούθησης και Ελέγχου - Διαδικασία εφαρμογής της Δράσης «Εναρμόνιση Οικογενειακής και Επαγγελματικής Ζωής» έτους 2016-2017, δεν διασφαλίστηκε το δικαίωμα της ισότιμης συμμετοχής των βρεφών, νηπίων, παιδιών και ατόμων με αναπηρία στις αντίστοιχες δομές.
Στην επιστολή η Συνομοσπονδία καταθέτει τις προτάσεις της για να διορθωθούν οι αστοχίες του Συστήματος, που αφορούν σε ζητήματα προσβασιμότητας, αποκλεισμού και ισότητας.

Η επιστολή

Το δελτίο Τύπου σε μορφή MS Word (135.8 KB)


Πηγή: http://www.esamea.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.