Κυριακή 12 Ιουνίου 2016

Περιοδεία στην Ευρώπη για τον «φουσκωτό πρόσφυγα»

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Μια κατασκευή που μας θυμίζει ότι η κρίση είναι παρούσα - Δείτε τα βίντεο.
Μια γιγάντια κατασκευή, ο «φουσκωτός πρόσφυγας» ταξιδεύει ανά τον κόσμο για να θυμίσει σε όλους μας ότι η κρίση του προσφυγικού είναι εδώ, στην Ευρώπη και δεν πρόκειται να μας εγκαταλείψει σύντομα.

Ο «φουσκωτός πρόσφυγας» είναι μια δημιουργία των μελών της κολεκτίβας Βέλγων καλλιτεχνών Schellekens & Peleman. Η φιγούρα έχει ύψος 7 μέτρων και είναι κατασκευασμένη από το υλικό των Zodiac, των σκαφιδίων με τα οποία καταφθάνουν στις ευρωπαϊκές ακτές άνθρωποι που έχασαν το σπίτι τους. Η φιγούρα φορά ένα σωσίβιο, όπως ακριβώς θα έπρεπε να φορούν αυτοί που δεν έχουν πια στον ήλιο μοίρα, καθώς διασχίζουν τη Μεσόγειο αναζητώντας μια καλύτερη ζωή σεμία καινούργια πατρίδα.

Ο πρόσφυγας είχε ταξιδεύσει στην Αμβέρσα, στην Ουπσάλα, στη Βενετία και θα αποπλεύσει, σύντομα για Ρότερνταμ και μετά για Μελβούρνη.



Η Δανία δεν στάθηκε ιδιαίτερα φιλόξενη στο κύμα προσφύγων. Οι Schellekens & Peleman φιλοδοξούν να κρούσουν κάποιες ευαίσθητες χορδές εκεί. Σε ένα άλλο πρότζεκτ τους, το «Moving Stories» συνεργάζονται με πρόσφυγες που ζουν στην πόλη όπου έχει καταπλεύσει ο «Φουσκωτός Πρόσφυγας», τους προσκαλούν να γράψουν ένα γράμμα σε άλλους πολίτες που είναι ήδη μέλη της κοινότητας της πόλης, καιρό τώρα.

Τα γράμματα τυπώνονται σε τόσα αντίγραφα όσες και οι εθνότητες που είναι καταγεγραμμένες στην κάθε πόλη (στην Αμβέρσα τυπώθηκαν σε 166 αντίγραφα γιατί τόσες είναι ακριβώς οι εθνότητες που έχουν καταγραφεί στη βελγική πόλη). Οι Schellekens & Peleman ταχυδρομούν τα γράμματα σε τυχαίες διευθύνσεις, μαζί με μία κάρτα για να μπορεί ο παραλήπτης της επιστολής να απαντήσει στον αποστολέα, ερχόμενος μ' αυτόν τον τρόπο σε επαφή μαζί του.

Δείτε τον φουσκωτό πρόσφυγα που έφτασε στην Κοπεγχάγη




Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.