Κυριακή 12 Ιουνίου 2016

Τα 6 λαχανικά με τις περισσότερες πρωτεΐνες

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Οι πρωτεΐνες αποτελούν το απαραίτητο δομικό υλικό που «χτίζει» ιστούς -όπως οι μύες, τα νύχια και τα μαλλιά- ή αναπληρώνει τις φθορές τους.

Για να έχετε λοιπόν λαμπερά μαλλιά, δυνατά νύχια, σφριγηλούς μύες και απαλό δέρμα, πρέπει να ακολουθείτε μια ισορροπημένη διατροφή πλούσια σε πρωτεΐνες.

Αν για κάποιους λόγους όμως θέλετε να αποφύγετε τις ζωικές πρωτεΐνες που περιέχουν τα κρέας, τα ψάρια, τα πουλερικά, τα γαλακτοκομικά και τα αυγά, μπορείτε να εντάξετε στη διατροφή σας τα πλούσια σε πρωτεΐνες λαχανικά.

Αυτό που πρέπει να γνωρίζετε ωστόσο, είναι ότι οι φυτικές πρωτεΐνες είναι «ατελείς» πρωτεΐνες, που σημαίνει ότι δεν περιέχουν όλα τα απαραίτητα αμινοξέα.
Για το λόγο αυτό πρέπει να τις συνδυάζετε με δημητριακά ολικής αλέσεως.

Αρακάς
Μισό φλιτζάνι περιέχει τριάμισι γραμμάρια πρωτεΐνης.

Σπανάκι
Μισό φλιτζάνι περιέχει τρία γραμμάρια πρωτεΐνης.

Ψητή πατάτα
Μία μεσαίου μεγέθους πατάτα περιέχει τρία γραμμάρια πρωτεΐνης. Μία καλή ιδέα είναι να τις συνδυάσετε με σπανάκι και κατσικίσιο τυρί.

Μπρόκολο
Το μπρόκολο είναι εξαιρετική πηγή φυτικών ινών (2,6 γραμμάρια ανά μισό φλιτζάνι) αλλά και πρωτεΐνών (2 γραμμάρια ανά μερίδα).

Λαχανάκια Βρυξελλών
Αποτελούν μια πραγματική υπερτροφή, καθώς μισό φλιτζάνι περιέχει δύο γραμμάρια πρωτεΐνης, άφθονο κάλιο βιταμίνη Κ.

Καλαμπόκι
Εκτός από πρωτεΐνη περιέχει βιταμίνη Β12, μεγάλες ποσότητες μαγνησίου, σιδήρου και φώσφορου.


Πηγή: http://www.boro.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.