Παρασκευή 29 Απριλίου 2016

Αναφορά του ΙΣΑ στον Άρειο Πάγο για τη στελέχωση των ΜΕΘ

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Αναφορά προς τον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, με την οποία ζητά να διερευνηθούν εάν υπάρχουν ευθύνες για το γεγονός ότι παραμένουν κλειστές 200 κλίνες των Μονάδων Εντατικής Θεραπείας, κατέθεσε ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών.

«Ζητάμε από τη Δικαιοσύνη να διερευνήσει εάν υπάρχουν ευθύνες για την ολιγωρία στη στελέχωση των Μονάδων Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) που έχει ως αποτέλεσμα να τίθεται σε κίνδυνο η υγεία και η ζωή των ασθενών» ανέφερε ο πρόεδρος του ΙΣΑ, Γιώργος Πατούλης.

Ο ΙΣΑ καταγγέλλει την πολιτεία για «εγκληματική ολιγωρία» να στελεχώσει τις 200 κλίνες νοσηλείας ΜΕΘ, εκτιμώντας ότι η πρόσφατη προκήρυξη για την πλήρωση των θέσεων αυτών μέσω του ΚΕΕΛΠΝΟ «κινδυνεύει να ματαιωθεί».

Σύμφωνα με τον ΙΣΑ, η πολιτεία έχει βαρύτατες ευθύνες καθώς, «δεν υπήρξε μέριμνα, για να ανανεωθούν οι συμβάσεις του προσωπικού των ΜΕΘ που έληξαν το φθινόπωρο, με αποτέλεσμα να κλείσουν κλίνες λίγο πριν από την έναρξη της επιδημίας της γρίπης».

«Μόνο από τον ιό Η1Ν1 θρηνήσαμε φέτος περισσότερα θύματα από κάθε άλλη χρονιά», αναφέρει ο ΙΣΑ και προσθέτει ότι «δεκάδες ασθενείς εκτίθενται σε σοβαρό κίνδυνο για την υγεία τους και τη ζωή τους καθημερινά, παραμένοντας στην λίστα αναμονής για να εισαχθούν σε ΜΕΘ».


Πηγή: http://www.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.