Παρασκευή 29 Απριλίου 2016

Κάλεσμα στην 36η Μαραθώνια Πορεία Ειρήνης στις 15 Μαΐου

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Τι αναφέρει η Ελληνική Επιτροπή για την Διεθνή Ύφεση και Ειρήνη.

Η Ελληνική Επιτροπή για την Διεθνή Ύφεση και Ειρήνη (ΕΕΔΥΕ), που δίνει το «παρών» στην αντιϊμπεριαλιστική-φιλειρηνική πάλη στον τόπο μας για περισσότερο από 60 χρόνια και στηρίζει διεθνώς τη δράση του Παγκοσμίου Συμβουλίου Ειρήνης (ΠΣΕ), καλεί σε μαζική συμμετοχή στην 36η Μαραθώνια Πορεία την Κυριακή 15 Μαϊου και στις πορείες που διοργανώνουν οι Επιτροπές Ειρήνης σε όλη τη χώρα. Η εκκίνηση της Μαραθώνιας Πορείας θα γίνει από τον Τύμβο Μαραθώνα στις 8:00 και ο τερματισμός της στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας στις 18:30.

Στην ανακοίνωσή της η ΕΕΔΥΕ καλεί τον λαό να «απαντήσει αποφασιστικά στην αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, που συνεχίζει την πολιτική των κυβερνήσεων ΝΔ και ΠΑΣΟΚ» και να «αντιπαλέψει την πολιτική της εμπλοκής στους ιμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς, στις επεμβάσεις και τους πολέμους».

Η ΕΕΔΥΕ απαιτεί την άμεση απομάκρυνση του ΝΑΤΟ από το Αιγαίο και καταδικάζει «την πολιτική της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ που διατηρεί τα ΝΑΤΟικά στρατηγεία στην Ελλάδα, διαθέτει τη Βάση της Σούδας και άλλες στρατιωτικές βάσεις ως ορμητήρια των ιμπεριαλιστικών πολέμων στη Συρία και στη Λιβύη, των εγκληματικών σχεδιασμών στην ευρύτερη περιοχή».

«Αποκαλύπτουμε τα προσχήματα που χρησιμοποιούν οι ΗΠΑ, το ΝΑΤΟ, η ΕΕ, η κυβέρνηση και τα κόμματα του κεφαλαίου για την παραπέρα εμπλοκή της Ελλάδας στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους. Η δολοφονική δράση του Ισλαμικού Κράτους (ISIS) που είναι γέννημα των ιμπεριαλιστών, οι βομβιστικές και άλλες ενέργειες είναι μέρος των ιμπεριαλιστικών πολέμων και επεμβάσεων κατά των λαών» αναφέρει η ανακοίνωση της ΕΕΔΥΕ. Ταυτόχρονα, καταγγέλει «την επικίνδυνη Συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας, τον στρατιωτικό μηχανισμό του FRONTEX, το φακέλωμα της SENGEN, το συνολικό οπλοστάσιο της καταστολής που χρησιμοποιεί η ΕΕ και η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ κατά των προσφύγων, υπονομεύοντας τη Συνθήκη της Γενεύης, το δικαίωμα στο Άσυλο, εμποδίζοντάς τους να φτάσουν στις χώρες προορισμού». «Αποτέλεσμα αυτής της πολιτικής είναι ο εγκλωβισμός χιλιάδων μεταναστών-προσφύγων στη χώρα μας και οι δραματικές συνθήκες που επικρατούν στα κέντρα κράτησης» προστίθεται στην ανακοίνωση.

Η ΕΕΔΥΕ καλεί σε ισχυροποίηση της αλληλεγγύης στους πρόσφυγες και μετανάστες και του μετώπου ενάντια στον ρατσισμό και την ξενοφοβία και καταδικάζει τη «φασιστική, εγκληματική οργάνωση "Χρυσή Αυγή" και τα άλλα φασιστικά εκτρώματα».

Τέλος η ΕΕΔΥΕ αναφέρει το διεκδικητικό πλαίσιο που συμπυκνώνεται στους εξής άξονες:

  • Έξω το ΝΑΤΟ από το Αιγαίο.
  • Καμία συμμετοχή στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους.
  • Όχι στις ευρωατλαντικές βάσεις.
  • Αποδέσμευση από ΝΑΤΟ-ΕΕ με τον λαό νοικοκύρη στον τόπο μας.
  • Άμεσα μέτρα ανακούφισης των προσφύγων.
  • Ανθρώπινα προσωρινά κέντρα φιλοξενίας-ασφαλή μετακίνηση στις χώρες προορισμού τους.
  • Ακύρωση της συμφωνίας ΕΕ-Τουρκίας.
  • Κατάργηση της Συνθήκης του Δουβλίνου και όλων των κατασταλτικών μηχανισμών της ΕΕ.



Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.