Σάββατο 30 Απριλίου 2016

ΗΠΑ: Νεκρός από τον ιό Ζίκα στο Πουέρτο Ρίκο

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Άτομο, που είχε προσβληθεί από τον ιό Ζίκα, ο οποίος μεταδίδεται από τα κουνούπια, πέθανε στο Πουέρτο Ρίκο, ανακοίνωσαν το βράδυ της Μεγάλης Παρασκευής οι αμερικανικές υγειονομικές αρχές.

Ο ασθενής αυτός, ο πρώτος που πεθαίνει από τον Ζίκα σε αμερικανικό έδαφος, παρουσίασε επιπλοκές που συνδέονται με βαριά θρομβοπενία, σύμφωνα με τα Κέντρα Πρόληψης και Ελέγχου Ασθενειών (CDC) των ΗΠΑ.

Μολονότι οι θάνατοι από Ζίκα είναι σπάνιοι, η περίπτωση του συγκεκριμένου ασθενή καταδεικνύει τη σοβαρότητα της κατάστασης καθώς "και την ανάγκη να ευαισθητοποιηθεί το κοινό ώστε οι θεράποντες να συνειδητοποιήσουν τις επιπλοκές που μπορεί να προκαλέσουν βαριές ασθένειες ή και τον θάνατο", τονίζει η αμερικανική υπηρεσία στην ανακοίνωσή της.

Τα CDC εξέτασαν 6.157 ύποπτα κρούσματα στο Πουέρτο Ρίκο από την 1η Νοεμβρίου 2015 μέχρι και τις 14 Απριλίου 2016. Σε 683 από αυτούς τους ασθενείς (ποσοστό 11%) οι εργαστηριακές αναλύσεις έδειξαν ότι είχαν μολυνθεί από τον ιό Ζίκα. Οι 65 ήταν έγκυες γυναίκες.

Συνολικά, χρειάστηκε να νοσηλευτούν 17 ασθενείς, μεταξύ των οποιων και πέντε που έφεραν συμπτώματα του συνδρόμου Γκιγιέν-Μπαρέ, μιας σπάνιας νευρολογικής νόσου που μπορεί να προκαλέσει παράλυση ή και θάνατο.

Ο Ζίκα, που μεταδίδεται από τα κουνούπια αλλά και μέσω της σεξουαλικής επαφής, προκαλεί μικροκεφαλία στα έμβρυα. Περισσότεροι από 1,5 εκατομμύριο Βραζιλιάνοι πιστεύεται ότι έχουν ήδη μολυνθεί από τον ιό.


Πηγή: http://www.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.