Τετάρτη 23 Μαρτίου 2016

Οι πόλεις που… βυθίζονται

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Πώς θα είναι μεγάλες πρωτεύουσες σε 100 χρόνια.

Οι ερευνητές πιστεύουν ότι αν δεν ληφθούν άμεσα μέτρα για τη μείωση των εκπομπών του διοξειδίου του άνθρακα πριν από το 2100 η στάθμη της θάλασσας θα ανέβει κατά 11,5 περίπου μέτρα.

Αν συμβεί αυτό 1800 πόλεις θα αντιμετωπίσουν πολύ μεγάλα προβλήματα μεταξύ των οποίων και το Λονδίνο, το Σίδνεϊ και η Νέα Υόρκη. Με ταχεία και άμεση περικοπή σε ενέργειες όπως η χρήση ορυκτών καυσίμων θα μπορούσε αυτό να αποφευχθεί σύμφωνα με τους ειδικούς. Οι εικόνες που δημοσιεύει η βρετανική Daily Mail δείχνουν τι θα συμβεί εάν δεν ληφθούν τα απαραίτητα μέτρα για την μείωση των εκπομπών του διοξειδίου του άνθρακα.

Την έρευνα διεξάγει ομάδα από το Κλιματολογικό Κέντρο του Λονδίνου και προειδοποιεί ότι αν και όλοι έχουμε ακούσει τις επιπτώσεις από την υπερθέρμανση του πλανήτη θα πρέπει πλέον να τις λάβουμε πολύ σοβαρά υπόψιν. Γι’ αυτό το λόγο η ομάδα έρευνας επεξεργάστηκε ψηφιακά φωτογραφίες μεγάλων πρωτευουσών για να δείξει πώς μπορεί να μοιάζουν αν δεν ληφθούν τα απαραίτητα μέτρα. Σε κάθε φωτογραφία απεικονίζεται πώς θα αλλάξει η κάθε πόλη αν δεν μειωθούν οι εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα οι οποίες ανεβάζουν την θερμοκρασία του πλανήτη δραματικά.

Μεγάλες πόλεις όπως η Νέα Υόρκη, το Λονδίνο, το Σίδνεϊ και η Σαγκάη, καθώς και 17 άλλες μεγάλες πόλεις, και 1.800 παραθαλάσσιοι οικισμοί θα μπορούσαν να εξαφανιστούν σιγά-σιγά κάτω από το νερό αν δεν αλλάξει κάτι προειδοποιούν. Σύμφωνα με τους επιστήμονες του Κλιματολογικού Κέντρου, οι εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα, οι οποίες παράγονται χρησιμοποιώντας αυτοκίνητα, ή από την ηλεκτρική ενέργεια που παράγεται με τη χρήση ορυκτών καυσίμων κλπ στέκονται στην ατμόσφαιρα για μεγάλο χρονικό διάστημα, προκαλώντας το φαινόμενο του θερμοκηπίου, ακόμη και χρόνια μετά την εκπομπή τους.

Οι επιστήμονες προβλέπουν ότι οι αυξήσεις της στάθμης της θάλασσας θα προκύψουν από την τήξη των πολικών πάγων προσθέτοντας όχι μόνο νερό στους ωκεανούς αλλά επιφέροντας ολόκληρη αλλαγή στη μορφή των ηπείρων όπως μετατόπιση του βάρους τους. Αυτό σημαίνει ότι ο κόσμος είναι ήδη εγκλωβισμένος σε κάποιο βαθμό από την άνοδο της στάθμης της θάλασσας και αυτό πρέπει να σταματήσει άμεσα.

Δείτε τις φωτογραφίες με τις μεγάλες πόλεις όπως είναι τώρα και όπως εικάζεται από τους επιστήμονες ότι θα είναι σε 100 χρόνια αν δεν ληφθούν τα απαραίτητα μέτρα.

 

Λονδίνο

 

Μουμπάι

 

Νέα Υόρκη

 

Ρίο ντε Τζανέιρο

 

Σαγκάη

 

Σίδνεϋ


Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.