Τετάρτη 23 Μαρτίου 2016

Συγκλονιστική φωτογραφία μωρού μέσα στον αμνιακό σάκο

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Υπάρχει μεγαλύτερο θαύμα από τη γέννηση; Ωστόσο είναι δίκαιο να πούμε ότι κάποιες γεννήσεις είναι λίγο πιο ιδιαίτερες από άλλες.

Η φωτογράφος Leilani Rogers συνέλαβε μια τέτοια στιγμή με τον φακό της, όταν απαθανάτισε έναν τοκετό στο σπίτι για μια γυναίκα που έφερε στη ζωή δύο δίδυμα κοριτσάκια. Όπως μπορείτε κι εσείς να δείτε στις φωτογραφίες, το ένα κοριτσάκι γεννήθηκε εξ' ολοκλήρου μέσα στον αμνιακό σάκο.

«Η ομάδα ήταν πολύ καλή, ήταν όμως σκοτεινά και το δωμάτιο ήταν πολύ μικρό. Δεν έχασα όμως καιρό, προσπάθησα να κάνω τη δουλειά μου όσο καλύτερα μπορώ αλλά δεν είχα συνειδητοποιήσει τι ακριβώς είχα μπροστά στα μάτια μου. Δεν είχα τον χρόνο να δω τον αμνιακό σάκο με γυμνό το μάτι και προσπάθησα να βγάλω όσες περισσότερες φωτογραφίες μπορούσα», αναφέρει η ίδια.

Συνήθως κατά τη διάρκεια της γέννησης ο αμνιακός σάκος σπάει. Τότε είναι που οι έγκυες νιώθουν μια απότομη ροή υγρού. Το υγρό αυτό (γνωστό ως αμνιακό υγρό) είναι διαυγές ή με ελαφρώς ροζ χρώμα. Ουσιαστικά ο αμνιακός σάκος είναι σαν μια τσάντα μέσα στην οποία το μωρό αναπτύσσεται και μεγαλώνει. Το υγρό προστατεύει το έμβρυο από τραυματισμούς ενώ παράλληλα το κρατά και σε μια σταθερή θερμοκρασία.

Οι γιατροί λένε ότι η πιθανότητα να μην σπάσει ο σάκος είναι εξαιρετικά σπάνια και είναι σημάδι καλής τύχης στο νεογέννητο!

Ρίξτε μια ματιά στις εξαιρετικά σπάνιες φωτογραφίες!







Πηγή: http://www.baby.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.