Πέμπτη 31 Μαρτίου 2016

Δέσμευση Μπαλάφα για ικανοποίηση αιτημάτων της ΠΟΕ-ΟΤΑ

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Συνάντηση στο πλαίσιο της παράστασης διαμαρτυρίας.

Για την ικανοποίηση των περισσότερων αιτημάτων του κλάδου των δημοτικών υπαλλήλων δεσμεύτηκε ο υφυπουργός Εσωτερικών Γιάννης Μπαλάφας στη συνάντηση που είχε με αντιπροσωπεία της ΠΟΕ-ΟΤΑ, στο πλαίσιο της παράστασης διαμαρτυρίας που πραγματοποίησε η τελευταία, σήμερα το μεσημέρι, έξω από το υπουργείο.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων, ο υφυπουργός υποσχέθηκε ότι με διατάξεις που θα συμπεριληφθούν σε νομοσχέδιο-σκούπα που ετοιμάζει το υπουργείο, θα αντιμετωπιστεί αφενός το πρόβλημα σχετικά με τις μετατάξεις εργαζομένων χωρίς την ύπαρξη κενής οργανικής θέσης, και αφετέρου το θέμα με την καταβολή της υπερβάλλουσας μείωσης σε όσους μετατάχθηκαν ή συμμετείχαν στην ενδοαυτοδιοικητική κινητικότητα καθώς και στους δημοτικούς αστυνομικούς και σχολικούς φύλακες που επέστρεψαν στις υπηρεσίες τους με τον νόμο Κατρούγκαλου.

Για τη μη περικοπή του ανθυγιεινού και επικίνδυνου επιδόματος των 150 ευρώ στις αναρρωτικές και θεσμοθετημένες άδειες, ο κ. Μπαλάφας εξέφρασε τη συμπαράστασή του στο αίτημα και ανέφερε ότι απάντηση επί του θέματος θα έχει στα μέσα της επόμενης εβδομάδας έπειτα από συνεννόηση με τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών Γιώργο Χουλιαράκη. Οι συνδικαλιστές πάντως πρότειναν το ζήτημα να επιλυθεί κατευθείαν από το υπουργείο Εσωτερικών με σχετική εγκύκλιο όπως έπραξε ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός τον περασμένο μήνα για το ΕΣΥ.

Για τη μισθολογική υποβάθμιση των εργαζομένων εκπαιδευτικής κατηγορίας ΔΕ που έχουν προσληφθεί ή μεταταχθεί με τυπικό προσόν την εμπειρία και την κατάταξή τους στα μισθολογικά κλιμάκια της κατηγορίας ΥΕ, ο υφυπουργός δεσμεύτηκε εκ νέου, όπως και σε προηγούμενη συνάντηση των δύο πλευρών πριν από περίπου 20 ημέρες, για την αποστολή ερμηνευτικής εγκύκλιου που θα αναφέρει ότι, με βάση την υφιστάμενη ακόμη νομοθεσία, σε όσες περιπτώσεις απαραίτητο προσόν διορισμού ή μετάταξης ήταν η εμπειρία, οι εργαζόμενοι θα εντάσσονται στην αντίστοιχη μισθολογική κατηγορία της ειδικότητας που κατείχαν.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.