Πέμπτη 31 Μαρτίου 2016

Καριόκα για Γκίνες στην Ξάνθη - Ζυγίζει 383 κιλά

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Η ξακουστή καριόκα της Ξάνθης, διεκδικεί, εκτός από την γευστική κορυφή που κατέχει εδώ και δεκαετίες στην καρδιά και τον ουρανίσκο των απανταχού φίλων του γλυκού, και μια θέση στα ρεκόρ Γκίνες.

Οι Ξανθιώτες ζαχαροπλάστες παρασκεύασαν μια παραδοσιακή καριόκα – σήμα κατατεθέν της πόλης τους - που ζυγίζει 383 κιλά και θα διανεμηθεί σε κομμάτια την Κυριακή, στο πλαίσιο της Εμπορικής Έκθεσης που πραγματοποιείται αυτές τις μέρες στο κλειστό γυμναστήριο «Φίλιππος Αμοιρίδης» της ακριτικής πόλης.

Η καριόκα παρασκευάστηκε με αγνά υλικά, ενώ χρησιμοποιήθηκε η τεχνική που εφαρμόζεται από τα περισσότερα ζαχαροπλαστεία της Ξάνθης, με σκοπό να κατακτήσει την υφήλιο.

Η δράση πραγματοποιείται στο πλαίσιο της 2ης Πανελλήνιας Γενικής Έκθεσης Ξάνθης που διοργανώνουν το Επιμελητήριο Ξάνθης και η εταιρεία ΚΥΚΛΟΣ Εκθέσεις, υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Αν. Μακεδονίας – Θράκης, από τις 30 Μαρτίου έως και τις 3 Απριλίου 2016.

Η επιτροπή του Γκίνες δεν ήρθε, αλλά σε συνεννόηση με την Περιφέρεια θα σταλεί βίντεο με όλη τη φάση της παρασκευής της για την σχετική πιστοποίηση.

Κανένας δεν αποκάλυψε την ακριβή σύνθεση των υλικών μια και η συνταγή αποτελεί επτασφράγιστο μυστικό, χρησιμοποιήθηκαν όλο τοπικά αγνά υλικά της Θράκης και συνέβαλαν 24 ζαχαροπλάστες. Την όλη διαδικασία παρακολούθησαν πάνω από 750 μαθητές σχολείων και 500 τουλάχιστον επισκέπτες που ήρθαν ειδικά για το σκοπό αυτό.

Δείτε τις φωτογραφίες εδώ:





Δείτε το βίντεο εδώ:




Πηγή: http://www.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.