Δευτέρα 28 Μαρτίου 2016

Υπέκυψαν τέσσερις τραυματίες, στους 35 οι νεκροί στις Βρυξέλλες

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Κατηγορίες σε βάρος τριών υπόπτων που συνελήφθησαν χθες.

Η βελγική εισαγγελία ανακοίνωσε σήμερα πως έχει απαγγείλει κατηγορίες σε βάρος τριών ανδρών για «συμμετοχή στις δραστηριότητες τρομοκρατικής οργάνωσης», έπειτα από επιχείρηση που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή (χθες) σε πολλές πόλεις της χώρας.

Οι Γιασίν Α., Μοχάμεντ Μπ. και Αμπουμπάκερ Ο. έχουν προφυλακιστεί, προσθέτει στην ανακοίνωσή της η εισαγγελία, κάνοντας λόγο για μια «αντιτρομοκρατική δικαστική επιχείρηση», την οποία όμως δεν συνδέει με τις φονικές επιθέσεις της 22ας Μαρτίου στις Βρυξέλλες. Ένα τέταρτο πρόσωπο που είχε προσαχθεί για ανάκριση στο πλαίσιο αυτής της υπόθεσης αφέθηκε ελεύθερο χωρίς να του απαγγελθούν κατηγορίες.

Η αστυνομία προχώρησε σε δεκατρείς προσαγωγές χθες για μια «υπόθεσης τρομοκρατίας» στις Βρυξέλλες και σε δύο πόλεις της Φλάνδρας στο βόρειο τμήμα της χώρας, στη Μαλίν και την Ντιφέλ.

Εννέα πρόσωπα προσήχθησαν για ανάκριση, αλλά πέντε από αυτά αφέθηκαν ελεύθερα χωρίς να τους ασκηθεί δίωξη χθες.

Εν τω μεταξύ, η βελγίδα υπουργός Υγείας ανακοίνωσε πριν από λίγο ότι οι επιθέσεις της 22ας Μαρτίου στο αεροδρόμιο και σε σταθμό του μετρό στις Βρυξέλλες προκάλεσαν τουλάχιστον 35 θανάτους.

«Τέσσερις ασθενείς υπέκυψαν στο νοσοκομείο. Οι ιατρικές ομάδες έκαναν ό,τι ήταν δυνατό. Συνολικός αριθμός θυμάτων: 35. Κουράγιο σε όλες τις οικογένειες», ανέφερε σε tweet η Μάγκι Ντε Μπλοκ.

Ο αριθμός περιλαμβάνει και τους τρεις φερόμενους ως βομβιστές αυτοκτονίας. Περισσότεροι από 300 άνθρωποι έχουν τραυματιστεί.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.