Πέμπτη 4 Φεβρουαρίου 2016

Στην πρώτη θέση η HotΘεss

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Βραβεύθηκε ως η καλύτερη εφαρμογή για τον δήμο Θεσσαλονίκης.

Η εφαρμογή HotΘεss της ομάδας HotCity από την Πάτρα βραβεύθηκε ως η καλύτερη στον διαγωνισμό Apps4Thessaloniki - Tourism Edition που διοργάνωσε ο δήμος Θεσσαλονίκης.

Η εφαρμογή προσφέρει καινοτόμες υπηρεσίες στους επισκέπτες και τους κατοίκους της Θεσσαλονίκης. Δίνεται η δυνατότητα αυτόματου σχεδιασμού θεματικών διαδρομών (λ.χ. μουσεία της πόλης) και διαδρομών που οδηγούν το χρήστη μέσα από τις πιο δραστήριες γειτονιές της πόλης, ανάλογα με τη μέρα και ώρα, ενώ παρέχεται η δυνατότητα οπτικοποίησης των περιοχών αυτών σε web και mobile εφαρμογές. Παράλληλα, η εφαρμογή υποστηρίζει την υβριδική απεικόνιση μέσω επαυξημένης πραγματικότητας (augmented reality) πάνω σε απλούς, εκτυπωμένους χάρτες.

Στη δεύτερη θέση βραβεύτηκε η εφαρμογή Lark της ομάδας Meerkat, η οποία παρέχει τη δυνατότητα αναζήτησης σημείων ενδιαφέροντος και οπτικοποίησής τους σε χάρτη. Βασική λειτουργία της είναι η δυνατότητα δημιουργίας αυτόματης προτεινόμενης περιήγησης ανάμεσα σε διαφορετικά σημεία, σύμφωνα με τις προτιμήσεις του χρήστη.

Το τρίτο βραβείο απονεμήθηκε στην εφαρμογή ThessOpenTrip της ομάδας ΙΠΤΗΛ, η οποία δίνει τη δυνατότητα στους χρήστες να δημιουργήσουν και να εκτελέσουν διαδρομές στα πολυάριθμα μνημεία πολιτιστικού - και όχι μόνο - ενδιαφέροντος της πόλης, όπως μουσεία, αξιοθέατα, εκκλησίες και εστιατόρια. Οι διαδρομές αυτές προτείνονται στο χρήστη, λαμβάνοντας υπόψη συγκεκριμένες επιλογές του, όπως λ.χ. το διαθέσιμο χρόνο του, την τοποθεσία στην οποία βρίσκεται.

Στόχος της διοργάνωσης την οποία υλοποίησε ο δήμος Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με το ελληνικό παράρτημα του διεθνούς ιδρύματος Open Knowledge Foundation (Ίδρυμα Ανοιχτής Γνώσης Ελλάδος) και την Ερευνητική Μονάδα URENIO του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, υπήρξε η ενεργοποίηση του δυναμικού της πόλης γύρω από την ανάπτυξη καινοτόμων εφαρμογών διαδικτύου και κινητών τηλεφώνων, στον τομέα του τουρισμού.

Στην τελετή βράβευσης απηύθυνε χαιρετισμό ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης, ενώ μίλησαν ο αντιδήμαρχος οι καλεσμένοι είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν τις παρουσιάσεις των εφαρμογών που αναπτύχθηκαν καθώς και τη βράβευση της καλύτερης ιδέας και των τριών πρώτων εφαρμογών.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.