Σάββατο 20 Φεβρουαρίου 2016

Ο πιο μοναχικός χιμπατζής στον κόσμο και η θλιβερή ιστορία του

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Ζει ολομόναχος σε ένα νησί - Δείτε φωτογραφίες.

Μια απρόσμενη και πολύ ευχάριστη έκπληξη είχε ο πιο μοναχικός χιμπατζής στον κόσμο, ο Ponso που ζει ολομόναχος εδώ και τουλάχιστον τρία χρόνια: μια αγκαλιά!

Ο Ponso με τη σύντροφο και τα παιδιά τους εγκαταλείφθηκε πριν από δεκαετίες σε ένα νησί από εταιρεία ιατρικών πειραμάτων.

Για χρόνια ο μόνος φίλος του ήταν ένας χωρικός που τον επισκεπτόταν τακτικά για να του φέρνει μπανάνες και ψωμί. Αυτός ο άνθρωπος ήταν η μόνη πηγή τροφής για τον χιμπατζή στο μικροσκοπικό νησί.

Το πόσο πολύ του λείπει η παρέα ήταν εμφανές όταν πρόσφατα τον επισκέφθηκε η Estelle Raballand, διευθύντρια του Chimpanzee Conservation Center. Ο Ponso αμέσως την αγκάλιασε και φαινόταν να της χαμογελά.

Για όσους γνωρίζουν την ιστορία του Ponso, η άμεση άνεσή του και η εμπιστοσύνη του στους ανθρώπους αποτελεί μάλλον έκπληξη. Ήταν ένας από τους 20 χιμπατζήδες, όλοι μεταξύ 7 έως 11 ετών, που αφέθηκαν σε νησί στα ανοιχτά της Ακτής Ελεφαντοστού μετά τη χρήση τους σε πειράματα από το New York Blood Center.

Οι έντεκα πέθαναν λίγους μήνες μετά και οι εννέα που επέζησαν μεταφέρθηκαν ξανά. Οι ασθένειες και η πείνα άφησαν λίγο μετά μόνο του τον Ponso τη σύντροφό του και τα παιδιά τους.

Αλλά το 2013 πέθαναν κι εκείνοι και ο Ponso έμεινε ολομόναχος. Ο χωρικός που φρόντιζε όλη την οικογένεια λέει πως ο χιμπατζής βοήθησε στην ταφή τους.

Οργάνωση με το όνομα SOS PONSO προσπαθεί να φροντίσει τον μοναχικό χιμπατζή και συγκεντρώνει χρήματα που έχουν ήδη ξεπεράσει τα 20.000 ευρώ.

Τα χρήματα διατίθενται για την τροφή και την κτηνιατρική παρακολούθηση του Ponso, σύμφωνα με τη σελίδα της οργάνωσης στο GoFundMe.


















Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.