Κυριακή 14 Φεβρουαρίου 2016

Καθημερινά τρικ για να κόψετε το κάπνισμα

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Τα πάντα είναι στο μυαλό σας.

ν στις αποφάσεις σας για τη νέα χρονιά συμπεριλαμβάνεται και το οριστικό αντίο στο τσιγάρο, τότε είστε πολύ τυχεροί.

Είναι πολύ πιο εύκολο απ’ ότι νομίζετε. Στην πραγματικότητα είναι μια απλή απόφαση.

Ιδού οι καλύτεροι τρόποι για να τα καταφέρετε!

Ο ψυχολόγος λέει: Αλλάξτε την ρουτίνα σας

Φροντίστε να κάνετε κάποια άλλη δραστηριότητα την ώρα που θα καπνίζατε. Για παράδειγμα, αν μετά το φαγητό συνηθίζετε να κάνετε ένα τσιγάρο, τώρα που πήρατε την απόφαση να το κόψετε, κάντε κάτι άλλο. Μπορείτε να πάτε για έναν περίπατο με τα πόδια ή ακόμα και να πλύνετε τα πιάτα για να διώξετε τη σκέψη από το μυαλό σας. Αν έχετε την αίσθηση ότι κάτι σας «λείπει», τότε δοκιμάστε κανένα φρούτο ή λαχανικό ή πιείτε παγωμένο νερό.

Μπορείτε ακόμη και διαλογισμό να κάνετε! Έρευνες έδειξαν ότι οι καπνιστές χρησιμοποιούν το τσιγάρο για να περιορίσουν το άγχος και την ένταση της καθημερινότητας. Αν λοιπόν διαλογίζεστε συχνά ο οργανισμός θα ανακαλύψετε έναν νέο πολύ αποτελεσματικότερο τρόπο αντιμετώπισης του άγχους με αποτέλεσμα να μην έχετε ανάγκη το τσιγάρο.

Ο γιατρός λέει: Συνδυάστε μερικούς τρόπους

Οι μελέτες δείχνουν ότι έχετε δύο φορές μεγαλύτερες πιθανότητες να κόψετε οριστικά το κάπνισμα αν συνδυάσετε μερικούς από τους πιο διαδεδομένους τρόπους διακοπής του τσιγάρου, με φαρμακευτική αγωγή ή θεραπεία υποκατάστασης νικοτίνης.

Τα επιθέματα νικοτίνης, οι τσίχλες ή οι παστίλιες μπορεί να σας βοηθήσουν να μειώσετε σταδιακά την πρόσληψη νικοτίνης σας και ο γιατρός σας μπορεί να συνταγογραφήσει φάρμακα για να ελαχιστοποιηθεί ο πόθος για το τσιγάρο. Ένα πράγμα μόνο μην κάνετε: μην αντικαταστήσετε το κανονικό τσιγάρο με το ηλεκτρονικό. Πολλοί είναι οι επιστήμονες οι οποίοι προειδοποιούν ότι το ηλεκτρονικό τσιγάρο δεν είναι μέθοδος διακοπής και υποκατάστασης του καπνίσματος, κρούοντας τον κώδωνα του κινδύνου για εξίσου βλαβερές συνέπειες στην υγεία με αυτές του κανονικού τσιγάρου.

Σύμφωνα μάλιστα με τα τελευταία ερευνητικά ευρήματα, το ηλεκτρονικό τσιγάρο προκαλεί το 80% της φλεγμονής στο πνεύμονα όπως και το τσιγάρο, γεγονός που οδηγεί σε χρόνια αναπνευστικά προβλήματα με τεράστιες επιπτώσεις στην υγεία, παρόμοιες με εκείνες του κανονικού τσιγάρου.

Βρείτε υποστήριξη στο κοινωνικό σας περιβάλλον

Η υποστήριξη είναι ζωτικής σημασίας για την οριστική διακοπή του καπνίσματος. Είναι λοιπόν σημαντικό η οικογένεια, οι φίλοι και γενικότερα το περιβάλλον σας να σας δίνει δύναμη. Συζητήστε με τα άτομα αυτά την απόφασή σας και ζήτησε τους να είναι κοντά σας την πρώτη περίοδο. Θα σας διευκολύνουν να καταπνίξετε την επιθυμία σας για τσιγάρο, κάθε φορά που έρχεται.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.