Δευτέρα 4 Ιανουαρίου 2016

Βρήκαν… πειρατή κάτω από σχολείο στο Εδιμβούργο

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Τον σκελετό ενός… πειρατή του 16ου αιώνα πιστεύουν ότι βρήκαν θαμμένο κάτω από σχολείο στο Εδιμβούργο, Βρετανοί αρχαιολόγοι.

Οι επιστήμονες χρησιμοποίησαν τη μέθοδο χρονολόγησης άνθρακα στα οστά που εντοπίστηκαν και πλέον δηλώνουν βέβαιοι ότι ο σκελετός ανήκε σε έναν άντρα περίπου 50 ετών, που έζησε τον 16ο ή 17ο αιώνα.

Mε τη βοήθεια ειδικών, κατάφεραν να δώσουν «πρόσωπο» στον άντρα, ο οποίος όπως όλα δείχνουν εκτελέστηκε.

Οι αρχαιολόγοι πιστεύουν ότι το κρανίο ανήκει σε κάποιον πειρατή της εποχής, ο οποίος θανατώθηκε από τις τότε αρχές για τα κρίματά του.

Το σχολείο αυτό, που βρίσκεται στο Νιουχέιβεν του Εδιμβούργου, στέκεται κοντά στο λιμάνι όπου είναι γνωστό ότι παλαιότερα ήταν στημένη μια αγχόνη.

Οι ειδικοί εξηγούν ότι οι εκτελεσθέντες εκείνης της εποχής θάβονταν σε ρηχούς τάφους, εκτός νεκροταφείων και χωρίς ταφόπετρες για να ντροπιαστούν για μια τελευταία φορά.

Εκτός από τους αρχαιολόγους, ενθουσιασμένοι με το εύρημα αυτό εμφανίζονται και οι μικροί… μαθητές του δημοτικού σχολείου. «Οι μαθητές πιστεύουν ότι είναι τέλειο που υπήρχε ένας σκελετός κάτω από την παιδική χαρά τους.

Οι αρχαιολόγοι θα έρθουν να κάνουν ένα ειδικό μάθημα στα παιδιά, για τον τρόπο με τον οποίο ανέλυσαν το σκελετό και είναι μια καλή ευκαιρία για αυτά να μάθουν κάτι καινούργιο» δήλωσε η διευθύντρια του σχολείου Λόρα Τόμσον.


Πηγή: http://www.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.